Keel paneb kodusel MM-valikturniiril panuse äraproovitud kaardiväele

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edasipääsuks vajab koondis kogenud Argo Meresaare panust.
Edasipääsuks vajab koondis kogenud Argo Meresaare panust. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Avo Keel kinnitas eile õhtul Eesti võrkpallikoondise lõpliku nimekirja MM-valikturniiriks. Koosseisu pääsesid kõik staažikad pallurid, suuremas osas jäid kõrvale noored mängumehed: sel korral ei tee kaasa Andri Aganits, Mart Tiisaar, Andrus Raadik ja Martti Keel.

Diagonaalründajatest jäi valikust välja 22-aastane TTÜs mänginud Tiisaar, kelle asemel eelistasid treenerid Prantsusmaa kõrgliigas sel hooajal edukalt pallinud Oliver Vennot ning vanameister Argo Meresaart. Võimalikuks murekohaks võib aga osutuda Meresaare vigastus, sest Tallinna Selveriga Eesti meistriks tulnud 33-aastane mängumees tegi kontrollkohtumises Rootsiga liiga kaelalihasele.

«Meresaar on vigastusest alates olnud eraldi programmi peal ja tänaseks on olukord paremaks saadud. Eks reedel otsustame, kes alguses platsile saab, aga praegu oleme harjutanud nii, et läheb Venno,» rääkis Keel.

Seljatraumaga oli turniiri eel kimpus ka temporündaja Raimo Pajusalu. Sellest hoolimata otsustasid treenerid usaldada just 32-aastast Prantsusmaal Rennes Volley klubis mänginud Pajusalu ning jätsid kõrvale 19-aastase Aganitsa, kes aitas hiljuti juunioride koondise MM-valikturniirile.

«Aganits on praegu nii palju mänginud ja tundub, et kui Pajusalu vastu peab, siis tema on kindlam käik. Selg on tal juba tunduvalt parem,» oli Keel optimistlik. Lisaks Pajusalule hakkavad tõenäoliselt suuremat koormust kandma Siim Ennemuist ja Ardo Kreek.

Nurgaründajatest jääb koduselt turniirilt eemale Pärnu kapten Raadik, kelle asemel katsetavad treenerid noorukest Robert Tähte.

«Raadikut ja Tähte vaatasime koos ning otsustavaks sai see, et Täht oli võrgu peal tegutsedes päris hea. Turniir on lühike, ainult kolm kohtumist, ja kui mänguks läheb, võib see väga oluliseks saada. Lisaks võib vaja minna Tähe tugevat servi,» kõlas Keele kommentaar. Kui 19-aastane Täht alustab ilmselt pingilt, siis väljakule on Keelel saata ülikogenud 32-aastane Jaanus Nõmmsalu ning Tallinna Selveris hea hooaja teinud Martti Juhkami.

Sidemängijatest saab seekord võimaluse end tõestada Kusti Nõlvak, kes seni on jäänud Kert Toobali ja Martti Keele selja taha. Kuigi pallitreeningutel paremat vormi näidanud Nõlvak pääses nimekirja, saab peamise sidemängijana ilmselt mänguaega siiski 33-aastane Toobal.

Meeskonna koosseisu jäi ka kaks liberot: Rait Rikberg ja Edgar Järvekülg. Libero kohuseid hakkab ilmselt siiski täitma üks. «Teine mees, ilmselt Edgar Järvekülg, tõmbab selga mängijasärgi. See annab meile igas geimis võimaluse teda korra tagaliini servi vastuvõtuks ja kaitsemänguks sisse vahetada,» tutvustas Keel koondise taktikat.

MM-valikturniir Rakveres kestab 24.–26. maini. Alagrupi võitja pääseb otse kolmandasse ringi, teise koha omanik mängib oktoobrikuus toimuvas teises ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles