2007. aasta Itaalia velotuuri võitja jäi taas dopinguga vahele

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danilo Di Luca 2007. aastal Itaalia velotuuri üldvõitu tähistamas
Danilo Di Luca 2007. aastal Itaalia velotuuri üldvõitu tähistamas Foto: SCANPIX

Itaalia veteranrattur Danilo Di Luca jäi vahele EPO kasutamisega. 37-aastane Di Luca tegi kaasa ka käimasoleval Itaalia velotuuril ja 18 etapi järel hoidis ta 26. kohta.

Di Luca jaoks ei ole see esmakordne vahelejäämine. 2009. aastal kasutas ta samuti veredopingut EPO. Ta kandis ära kahe aasta pikkuse võistluskeelu ja naasis siis tippsporti. Itaalia ajalehe La Gazzetta dello Sport andmetel andis Di Luca uue positiivse dopinguproovi selle aasta aprilli lõpus.

Tema meeskonna Vini Fantini direktor Luca Scinto oli uudisest kuuldes pettunud. «See on tõsi. Ta on hull, ta on kretiin, ta vajab ravi,» sõnas ta. «Pole midagi muud öelda. Me andsime talle teise võimaluse ja sponsorid uskusid temasse ning see on tema tasu meile. See on hullumeelsus, kui ratturid arvavad, et nad pääsevad sellest puhtalt.»

 

Di Luca on Itaalia velotuuril kokku võitnud kuus etappi. 2007. aastal tuli ta ka üldvõitjaks. Lisaks on ta kaks etappi võitnud ka Vueltal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles