Kas Tanel Kangert veab kolm eestlast maanteesõidu MMile?

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Astana

Tanel Kangert teatas Itaalia velotuuri ajal, et teda World Touri punktid ja koht edetabelis ei huvita, tal on teised eesmärgid ja ülesanded. Küll aga on Kangerti teenitud punktid Eestile üliolulised, sest tänu neile saame praeguse seisuga saata sügisesele maanteesõidu MMile kolm meest.

Kangert kogus Girol 30 punkti: kokkuvõttes 14. koht andis 18 ning etappidel teine ja kolmas koht kaheksa ja neli punkti. Sellega asub Astana proff World Touri edetabelis 64. kohal. Šveitsi velotuurilt, mis algab pooleteise nädala pärast, on Kangertil võimalik hankida punktilisa – selleks tuleb lõpparvestuses jõuda kümne või etappidel viie sekka.

Septembri lõpus Itaalias toimuvale MMile jagatakse kohti esmalt vastavalt World Touri ja seejärel Euroopa tuuri punktidele. Selleks et saada grupisõidus starti kolm meest, peab riigil olema 15. augustiks vähemalt üks rattur World Touri saja parima seas. Kui ei ole, vaadatakse Euroopa tuuri edetabelit, kus Eesti asub praegu 24. kohal. Sellest ei piisa ning Eesti saaks MMile vaid ühe koha.

Euroopa tuuriga on see häda, et seni on silmad pähe saanud vaid Cofidise klubisse kuuluvad Rein Taaramäe ja Gert Jõeäär. Neist esimene osaleb paraku enamasti World Touri sõitudel, mille eest Euroopa edetabelisse punkte ei jagata.

Nii võibki juhtuda, et Eesti koondise suurus sõltub ainuüksi Kangertist ja tema punktidest. Kusjuures Itaalia MM toimub küllaltki mägisel trassil ning oleks meie meestele jala järgi. Eestil oleks, keda starti saata: Kangert ja Taaramäe mõistagi, kellele saaks toeks olla Gert Jõeäär või Rene Mandri. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles