Kevin Korjuse soov täitus: GP3-sarjas muudetakse rehve

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Koiranen Motorsports

Sel hooajal GP3-vormelisarjas võistlev Kevin Korjus ja tema konkurendid sõidavad alates hooaja teisest etapist Valencias muudetud seguga Pirelli rehvidel.

Korjus märkis juba esimeste testide põhjal, et kasutusel olnud rehvid kulusid liiga ruttu ning sõidu ajal pidi tegelema nende säästmise, mitte aga võidusõidu peaeesmärgi ehk võimalikult kiiresti sõitmisega. Sarja rehvitootja Pirelli on Korjuse ja tema konkurentide kriitikat kuulda võtnud, järgides samas ühte sarja peamist põhimõtet – õpetada noori juhte rehvide käitumist ja kulumist paremini tajuma.

Arendustöö käigus on Pirelli nüüd töötanud kõikideks eelolevaks etappideks välja senisest kõvemad rehvid, mis mõnel osavõistlusel kannavad senise kõva asemel isegi ülikõva segu märgistust.

«Analüüsisime kahe esimese võistlussõidu järel rehvide kulumist ja selgus, et see on liialt sooritusele orienteeritud. Põhjuseks on asjaolu, et parema pidamise tõttu mõjuvad GP3 autodele mullusest suuremad tsentrifugaaljõud,» selgitas Pirelli võidusõiduinsener Mario Isola veebilehele Automobilsport.com. «Hooajaeelsed testid ei andnud meile kahjuks olukorrast õiget pilti, kuna ilmad olid liiga külmad ja see ei võimaldanud pilootidel pidamise piiril sõita.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles