Kuulitõukelegend sai eluaegse võistluskeelu ja kaotab hulga medaleid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Mihnevitš.
Andrei Mihnevitš. Foto: SCANPIX

Valgevene kuulitõukajale Andrei Mihnevitšile määrati dopingu tarvitamise eest eluaegne võistluskeeld ja lisaks peab ta suure tõenäosusega tagastama ka hulga tiitlivõistluste medaleid.

Mihnevitš jäi esmakordselt dopinguga vahele 2001. aastal seejärel määrati talle kahe aasta pikkune võistluskeeld. Hiljuti testiti aga uuesti 2005. aasta Helsingi kergejõustiku MMi dopinguproove ja sealt selgus, et Mihnevitš kasutas ka Helsingis keelatud aineid. Kuna see on valgevenelase jaoks karjääri jooksul teiseks rikkumiseks, siis määrati talle eluaegne võistluskeeld ja ühtlasi tühistatakse kõik tulemused pärast 2005. aastat, kirjutab AP.

Valgevene Kergejõustikuliidu peatreeneri Aleksandr Troštšilo sõnul tuleb nüüd kuulitõukajal loovutada ka hulga medaleid. Nii kaotab kuulitõukaja näiteks 2010. aasta EM-tiitli ja 2008. aasta Pekingi OMil võidetud pronksmedali. Lisaks võitis ta pronksmedalid 2007. ja 2011. aasta MMidelt. Lisaks on ta võitnud ka autasusid sisekergejõustiku tiitlivõistlustelt.

«Ma olen selle nimel kõvasti tööd teinud ja nüüd ma saan ka selle autasu kätte. Pean asja enda jaoks nüüd positiivseks mõtlema. Kahjuks juhtus nii, kuid nüüd on minu suunas tulemas medal ja see on kõige tähtsam,» rääkis Pekingi OMil Mihnevitšile pronksmedali ühe cm kaotanud Kanada kuulitõukaja Dylan Armstrong, kes nüüd saab viis aastat hiljem kätte OMi pronksi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles