Rein Taaramäe tuli grupisõidus Eesti meistriks!

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe (punases) on tänase sõidu üks favoriite
Rein Taaramäe (punases) on tänase sõidu üks favoriite Foto: Mihkel Maripuu

Eesti meistrivõistlustel rattaspordis sõideti täna Harjumaa teedel 175 km pikkune grupisõit (14 ringi), kus triumfeeris Rein Taaramäe.

Üleeilses eraldistardis võidu võtnud Tanel Kangert katkestas juba neljandal ringil.

Hõbe kuulus täna Silver Schultzile ja pronks Risto Raidile.

Sõidu kulg:

 

Võidusõit algas kohe üsna pingsalt. Esimese äramineku proovis teha Erki Pütsep, kuid tema saadi üsna kohe taas kätte

 
 
 

Mõni aeg hiljem püüdsid eest minna kaheksa meest. Vahe rebiti isegi paarikümnesekundiliseks, kuid õige pea jõudis peagrupp jooksikutele järele

 
 
 

Pooleteiskümneks ringiks on rahunetud

 
 
 

Kolmanda ringi alguses käib peagrupis paras tõmblemine. Tõsisemaid äraminekuid pole, kuid olukord on närviline

 
 
 

Raja otsustav koht näib olevat kahe kilomeetri pikkune lõik, kus valitseb lage maastik ja puhub tagant küljetuul. Kuna rada läheb seal laugelt ülesmäge, siis näib see parim koht rünnakuks.

 
 
 

Eesti Jalgratta Liidu peasekretäri Urmas Karlsoni ennustuste kohaselt pedaalitakse umbes 100 km kõrges tempos (umbes 42 km/h), et nõrgemad mehed ära "küpsetada" ja siis teevad neli-viis kõvemat meest otsustava äramineku

 
 
 

Neljandalt ringilt tulles selgub aga, et eraldistardi võitnud Kangert on katkestanud!

 
 
 

Lisaks on eest ära kaheksaliikmeline punt, kes juhib ca. 50 sekundiga. Tugevamatest meestest on liidrite seas Taaramäe, Pütsep ja Silver Suits.

 
 
 

Kangerti ametlik katkestamise põhjus on "tehniline probleem", aga mees tunnistab, et tegelikult oli viga üldse sõitma tulla.

 
 
 

Kangert: "Kogu sõidu oli pidur peal. Ma ei saanud aru, mis toimub - sõidan 55 km/h, aga noored panevad paremalt ja vasakult mööda. Oleks rattakompuuter peal olnud, saanuks aru, milles asi. Aga ei olnud. Ronisin siis ratta seljast maha, et vaadata, milles asi ja nägin, et pidur on peal.

Tegelikult oli vale otsus, et üldse täna võistlema tulin. Olen täiesti tühi. ma ei puutu seitse päeva ratast, muidu ei suuda ma Vueltaks taastuda."

 
 
 

Kaheksaliikmeline liidergrupp juhib juba kahe minuti ja 15 sekundiga. Sinna kuuluvad: Rein Taaramäe, Erki Pütsep, Silver Suits, Alo Jakin, Risto Raid, Mihkel Räim, Timo Jeret ja Timo Suur.

 
 
 

Liidrite seltskonnas peaks kõige teravam sprindijalg olema Jakinil, kuid ärgem rutakem sündmustest ette - enam kui pool võistlusest on veel ees.

 
 
 

Gert Jõeäär on samuti katkestanud! Jõeäär astus sadulast maha seitsmenda ringi lõpus. Ta hakkas kiirendama, kuid astus jalgrattavända pooleks.

 
 
 

Jõeäär: "Läks õnneks, et püsti jäin. Sain küll teise ratta, kuid ei riskinud sellega jätkata, kuna sadulamõõdud polnud paigas. Olen veidi pettunud, aga elu läheb edasi."

 
 
 

Liidrite edu peagrupi ees on juba üle nelja minuti

 
 
 

Vaid kolm ringi ehk 37,5 km sõidu lõpuni!

 
 
 

Alo Jakin on väidetavalt kukkunud!

 
 
 

Taaramäe on eest ära kolme mehega. Pundis on veel Silver Schultz, Timo Suur, Risto Roid. Jakin püüab meeleheitlikult järgi tulla

 
 
 

Esinelik 12. ringi lõppedes: Suur, Raid, Schultz ja Taaramäe

 
 
 

Jakin oli vahepeal 15 sekundi kaugusel, kuid nüüd on vahe üle 20 sekundi

 
 
 

Taaramäe teeb esineliku seas kõva tempot

 
 
 

Viimane ring on käimas! Endiselt sama nelik ees

 
 
 

Rein Taaramäe ründab ja on eest ära!

 
 
 

Taaramäe on finišis võitjana!

 
 
 

Teine oli Silver Schultz, kolmas Risto Raid ja neljas Ivo Suur

 
 
 

Viiendana ületab finišijoone Alo Jakin, kelle sõidu rikkus kukkumine

 
 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles