Tarvas osaleb eurosarjas, Pärnu värbab treenerit

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Mihkel Maripuu

Eeloleval hooajal osaleb eurosarjas kolm Eesti klubi. Kalev/Cramo saab suure tõenäosusega koha EuroCupi turniiril, Tartu Rock ja Rakvere Tarvas mängivad aga tugevuselt kolmandas EuroChallenge’i sarjas.

«Saime osalemiseks vajaliku tagatisraha kokku,» teatas Tarva peatreener Andres Sõber eile. «Viimane osa laekub esmaspäeval, siis saame teha ka ametliku registreerimise.» Tegelikult tuli registreerimine teha eilseks, kuid FIBA tuli vastu Tarva palvele pikendada 5000 euro suuruse tagatismaksu tähtaega esmaspäevani.

Sõbra sõnul on mängijatest kaup kindlalt koos Kristo Saagega, lätlastest on kokkulepe sõlmitud Maris Laksa ja Juris Umbraškoga. «Mihkel Kurg on ka meie mees,» lisas Sõber.

Euroteemaline tähtsaim sõnum on aga Kalevi osalemine EuroCupi turniiril. Eilseks oli see peaaegu kindel – liiga juhtkond tegi pakkumise, klubi maksis tagatisraha ja oodatakse vaid ametlikku kinnitust.

Kalev peab aga samal ajal võitlema ka mängijate turul. Viimastel aastatel Rockis pallinud tagamees Rain Veideman on küll tingimustega nõus, kuid ootab veel paremat pakkumist välismaalt, möödunud hooaja koduse finaalseeria parimaks mängijaks valitud Tanel Sokk vaeb aga senise koduklubi ja rumeenlaste Craiova pakkumiste vahel. Craiovaga on juba lepingu allkirjastanud Reinar Hallik.

Esmaspäevaks peavad ennast registreerima Eesti meistriliigas osalevad meeskonnad. Keerulises seisus on mullu tasemes sammu edasi teinud Pärnu, kust lahkuvad neli juhtivmängijat ja peatreener Priit Vene. Võimalik, et klubi küsib alaliidult ajapikendust.

«Oleme harjunud, et meilt ostetakse üle mängijaid, aga nüüd juhtus sama ka treeneriga,» nentis Pärnu klubi eestvedaja Mait Käbin. «Läbirääkimised uue peatreeneri kandidaadiga käivad. Tema nime ei saa ma aga veel avaldada.» Käbin tunnistas vaid seda, et tegemist on Eesti treeneriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles