Eesti klubid paigutati eurosarja loosimiseks läänekonverentsi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber hoolealuseid juhendamas.
Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber hoolealuseid juhendamas. Foto: Margus Ansu

Täna toimub Münchenis korvpalli EuroChallenge’i sarja alagruppide loosimine. Sarjas teevad kaasa ka kaks Eesti meeskonda – Tartu Rock ja Rakvere Tarvas. Võib juhtuda, et Eesti klubid satuvad ühte alagruppi.

EuroChallenge’i sarjas moodustati kaks konverentsi, kus ühes mängivad 16 Lääne-Euroopa meeskonda ja teises 16 klubi Ida-Euroopast. Huvitaval kombel on Eesti meeskonnad pandud ühte punti läänega. Korraldajad selgitasid kahe konverentsi loomist sellega, et meeskonnad ei peaks nii palju reisima ja raha kulutama. Nüüd on olukord aga selline, et Rakvere ja Tartu mehed võivad saada oma vastasteks hoopis Prantsusmaa ja Itaalia klubid.

Enne loosimist on meeskonnad asetatud nelja erinevasse tugevusgruppi. Tartu Rock on tugevuselt teises, Rakvere Tarvas neljandas grupis – seega on võimalik sattuda ühte alagruppi.

Kokku moodustatakse kaheksa neljaliikmelist gruppi.

 

Lääne-konverents:

1. tugevusgrupp - Ventspils (Läti), Antwerp Giants (Belgia), Okapi Aaalstar (Belgia), Cholet Basket (Prantsusmaa)
2. tugevusgrupp - Kataja Basket (Soome), Tartu Rock, Dijon Basket (Prantsusmaa), Reggio Emilia (Itaalia)
3. tugevusgrupp - ZZ Leiden (Holland),  Södertälje Basket (Rootsi), Den Bosch Shoeters (Holland), GasTerra Flames (Holland)
4. tugevusgrupp - Rakvere Tarvas, Vienna Zepter (Austria), Bakken Bears (Taani), KTP-Basket (Soome)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles