Tallinna Kalev viskas Karu ja Liivamägi pettuse tõttu meeskonnast välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kalev. Pilt on illustratiivne.
Tallinna Kalev. Pilt on illustratiivne. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna Kalevi jalgpallimeeskond tegi kindlaks ja eemaldas meeskonnast kaks mängijat, kelle katse tegeleda kihlveopettusega viis laupäevase meistriliiga mängu FC Levadia – Tallinna Kalev ärajätmiseni.

Tallinna Kalevi presidendi Raimo Nõu sõnul üritasid pettusega tegeleda Elvis Liivamägi ja Sander Karu. Kui Karu on sel hooajal Meistriliigas kalevit esindanud viies mängus ning pallinud enamjaolt duubelmeeskonnas, siis Liivamägi näol on tegemist mitte ainult Kalevi põhimehega, vaid ka Eesti U21 koondises arvestatavat rolli täitva mängijaga.

«Kahjuks on tõesti tõendid nende vastu ümberlükkamatud,» lausus Nõu. «Saime mitmest allikast sellekohast infot ja teavitasime seejärel jalgpalliliitu. Loodame väga, et asi piirdub nende kahega, aga ma ei julge täielikult välistada, et asjaga on seotud veel mõni mängija,» nentis ta.

Nõu sõnul üritasid petturid Kalevile teadaolevalt läheneda nii enda võistkonnakaaslastele kui ka Levadia mängijatele. «On teada, et pakuti üht-teist meie mängijatele rahuliku mängu eest ja vähemalt ühe allika väitel üritati veenda ka Levadia mehi, et nad eduseisus jalga sirgeks ei laseks,» selgitas Nõu. Jalgpalliliidu varasema teate kohaselt olid ebaharilikult suured panused tehtud Levadia suureskoorilisele võidule.

Kumbagi mängijat Kalevi juhtkonnal täna veel tabada ei ole õnnestunud. «Ühel on telefon väljas, teine ei vasta. Aga me ei saanud asja kuidagi salata ega ümmargust juttu ajada, sest meeskonnas jutud ju liiguvad ja on sisekliima mõttes äärmiselt halb, kui sellises olukorras pole täpselt teada, kes pettusega tegeles,» lausus Nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles