Autoralli MM-sarja lisandub suure tõenäosusega Poola ralli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolaka Robert Kubica stiilinäida Portugali rallil
Poolaka Robert Kubica stiilinäida Portugali rallil Foto: SCANPIX

Autoralli MM-sarja raames kihutatakse uuel hooajal suure tõenäosusega Poola rallil.

Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) rallidirektor Jarmo Mahonen kinnitas väljaandele AutoSport, et mõne nädala pärast avaldatavasse uue hooaja kalendrisse on lisatud üks uus etapp. Kandidaatide seas on Hiina, Brasiilia ja Poola ning kõige kõrgemalt hinnatakse just poolakate võimalusi.

Poola on varem MM-rallit võõrustanud kahel korral - 1973. ja 2009. aastal. Mikko Hirvoneni võiduga lõppenud ralli sai neli aastat tagasi kõigilt sõitjatelt ja meeskondadelt kõvasti kiita ning eriti positiivselt märgiti ära asjaolu, et kiiruskatsed peeti rallikeskusest 50 kilomeetri raadiuses. Peale selle kiideti ka Poola kruusateid.

Huvi ralli vastu on Poolas hüppeliselt tõusnud tänu endise vormel-1 piloodi Robert Kubica osalemisele, kes kihutab tänavu WRC-autol. Poola ralli peetakse ka tänavu septembris Euroopa meistrivõistluste etapina.

Samas võib maailma rallitippe ilmselt ikkagi lähiaastatel näha ka Hiinas ja Brasiilias, kuna nii Aasia kui ka Lõuna-Ameerika on MM-sarja jaoks olulised turud. Ka sõidetakse tänavusest 13 etapist tervelt 10 Euroopa pinnal ning Poola ralli lisandumisel vajab WRC kindlasti laienemist teistesse maailmajagudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles