Veideman Kalevisse, Pärnu otsib peatreenerit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman
Rain Veideman Foto: SCANPIX

Viimastel hooaegadel koduses klubikorvpallis valitsenud BC Kalev/Cramo koosseis sai eile täiendust, kui aastane leping sõlmiti koondise tagamängija Rain Veidemaniga ja abitreeneriks palgati seni KK Pärnus sama ameti peal olnud Rait Käbin.


2010. aasta suvel tegi Veideman Tartu Rockiga kolme aasta pikkuse lepingu ja tänavu sai nimetatud kontraht läbi. Hooaja 2011/12 teise poole pallis ta Saksamaal Bayreuthis.  «Kalev mängib heades liigades ja see sai minu jaoks otsustavaks. Lepingupunktid olid ka head,» tunnistas Veideman ja lisas, et korraliku pakkumise korral võimaldab kontraht tal ka poole hooaja pealt välismaale siirduda.

«Võrreldes Kaleviga oli ka tänavusel suvel piiri tagant suuremaid variante, kuid Ühisliiga ja Eurocup on head väljakutsed.»

Kui Veideman sõlmis kalevlastega aastase lepingu, siis Käbin allkirjastas kolme aasta pikkuse kokkuleppe. Kuna Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak on suvel seotud Eesti koondisega ja abitreener Martin Müürsepp on praegu seotud Valgevene rahvusesindusega, siis alustab just Käbin esmalt nooremate meestega hooajaks ettevalmistust.

Käbini lahkumisega jäi Pärnu ilma oma abitreenerist ja teatavasti ei jätka tiimis ka mullune peatreener Priit Vene, kelle karjäär jätkub praeguste teadete kohaselt Leedus. «Mingil hetkel tuleb ta (Käbin) kindlasti kodulinna tagasi. Usun, et Kalevis saab ta hea kogemuse,» sõnas Pärnu korvpallimeeskonna mänedžer Mait Käbin.

Vaatamata tiimis toimuvatele muutustele soovib Pärnu ka sügisel algaval hooajal meistriliigas korralikul tasemel kaasa lüüa. «Peatreenerikandidaat on meil olemas. Tegemist on väga põneva välismaalasega, kes on just noortetöö suhtes väga hea persoon – mees on ikkagi pärit korvpalliriigist,» sõnas Käbin. «Tegutseme nii mängijate, treenerite kui ka eelarve rindel. Praegu otsime nimisponsorit.»

«Suusõnaline kokkulepe on kohalike meestega olemas – Taavi Hämarsalu, Rannar Raap ja Austraaliast on tagasi Elgar Tammsalu,» avaldas Pärnu klubi mänedžer. «Tahaksime jätkata ikka mulluse hooajaga samal tasemel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles