Kairit Olenko võitis Sofias kurtide olümpiamängudel hõbemedali

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairit Olenko saab valitsuselt 11025 euro suuruse preemia
Kairit Olenko saab valitsuselt 11025 euro suuruse preemia Foto: Eesti Paraolümpiakomitee

Kairit Olenko saavutas Sofias kurtide olümpiamängudel naiste seitsmevõistluses hõbemedali tulemusega 4855 punkti, mis on 9 punkti rohkem kui Taipei kurtide olümpial neli aastat tagasi.

Kuldmedal jäi 75 punkti kaugusele. Esikoht läks venelannale Anastasia Klechkinale tulemusega 4930 punkti. Kolmas oli Ksenia Zhukova tulemusega 4337 punkti.

Kairiti treeneri Timo Tõnisma sõnul ei tulnud seekord seda jooksu 800 meetri distantsil, mida oleks vaja olnud, et võita kuldmedal. Esimese ringi lõpus andis tunda ka valulik hüppeliiges, mis takistas andmast maksimumi.

Eesti Paraolümpiakomitee presidendi Urmas Paeti sõnul on Kairit Olenko ja tema treeneri Timo Tõnisma saavutus väga hinnatav ning see on innustuseks ka paljudele teistele.

Emilja Manninen saavutas naiste 400 meetri jooksus neljanda koha. Medal võeti käest viimase 10 meetriga. Tulemus 57,67 sekundit.

Esikoht läks Valgevenele 55,34 sekundiga.              

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles