Üllatus: Tallinna Kalev viigistas lõpu eel tiitlikaitsja Nõmme Kaljuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel viigistas Tallinna Kalev koduväljakul 1:1 tiitlikaitsja Nõmme Kaljuga. Viigivärava lõi Stefan Tripkovic mängu eelviimasel minutil.

Kalju asus kohtumist avapoolajal Martin Tšegodajevi omaväravast juhtima. Nõmmekate ilusa rünnaku lõpetas pealelöögiga Hidetoshi Wakui, kelle löök Tšegodajevi jalast väravasse lendas.

Kohtumise lõpu eel suutis Kalev aga viigistada, kui ilusa tsenderduse järel hüppas Tripkovic üle Kalju keskkaitsja Alo Bärengrubi ja palli lati alla suunas.

Premium liiga tabeli tipus on 19 mänguga 46 punkti kogunud Tallinna Levadia. Kalju on samade punktide juures teisel kohal, kuid nõmmekad on pidanud kaks mängu Levadiast enam. Kolmandal kohal on 44 punkti kogunud Flora. Tallinna Kalev on 15 punktiga eelviimasel tabelireal.

Kohtumise protokoll EJLi kodulehelt:

3. augustil kell 19:30 Kalevi Keskstaadion (Staadioni 8, Tallinn)

JK TALLINNA KALEV - NÕMME JK KALJU  1:1 (0:1) LÕPPSEIS

Väravad: 89. Stefan Tripkovic - 10. ov. Martin Tšegodajev

Hoiatused: 49. Risto Kägo, 89. Stefan Tripkovic - 47. Hidetoshi Wakui, 67. Allan-Axel Kimbaloula, 69. Jefferson

JK Tallinna Kalev: 1-Niinepuu, 11-Kukebal, 7-Evuy, 2-Ingermann, 12-Tšegodajev, 23-A. Sillaste, 34-Kägo (59. 17-Koger), 8-Paponov, 9-Tripkovic, 19-Šišic, 13-Välja.

Varus: 77-Kõiv, 17-Koger, 20-Heintare, 22-Hansberg.

JK Kalju: 1-Teleš, 77-Šišov, 3-Koogas, 5-Bärengrub, 8-Ceesay, 12-Jefferson (86. 20-Dupikov), 11-Kimbaloula, 7-Puri (64. 19-Toomet), 14-Kallaste, 75-Wakui, 99-Neemelo.

Varus: 69-Aland, 19-Toomet, 17-Kirss, 20-Dupikov, 6-Rodrigues, 2-Bianchi.

Mänguolud: +25, päikesepaisteline ilm; muruväljak heas seisukorras.

Pealtvaatajaid: 195

Peakohtunik: Kristo Külljastinen

Abikohtunikud: Veiko Mõtsnik, Dmitri Vinogradov

Neljas kohtunik: Miko Pupart

Mängu käik:

Kalev - Kalju 1:1

89. minutil tsenderab Kalev palli Kalju karistusalasse, kus Stefan Tripkovic selgelt Alo Bärengrubist kõrgemale hüppab ja palli kenasti lati alla lööb. 1:1

10. minutil lõetab Kalju ilusa rünnaku Hidetoshi Wakui, kelle pealelöök kaitsja jalast väravasse lendab. Värav kantakse lõpuks siiski Kalevi mängumehe Martin Tšegodajevi nimele. 1:0

 

Algkoosseisud:

JK Tallinna Kalev: 1-Niinepuu, 11-Kukebal, 7-Evuy, 2-Ingermann, 12-Tšegodajev, 23-A. Sillaste, 34-Kägo, 8-Paponov, 9-Tripkovic, 19-Šišic, 13-Välja.

Varus: 77-Kõiv, 17-Koger, 20-Heintare, 22-Hansberg.

JK Kalju: 1-Teleš, 77-Šišov, 3-Koogas, 5-Bärengrub, 8-Ceesay, 12-Jefferson, 11-Kimbaloula, 7-Puri, 14-Kallaste, 75-Wakui, 99-Neemelo.

Varus: 69-Aland, 19-Toomet, 17-Kirss, 20-Dupikov, 6-Rodrigues, 2-Bianchi.

 

Enne mängu:

Meistrivõistlustel kuldmedalit jahtiva Kalju jaoks on kohtumine ülioluline. Praegu jäädakse ühe mängu vähem pidanud tabeliliidrist FC Levadiast (19 mängu) maha ühe punktiga ning viigi või kaotuse korral annaks see Levadiale olulise edumaa, mis hooaja lõpus võib otsustavaks saada. Lisaks on tagant tulemas FC Flora (21 mängu), kes jääb Kaljust maha vaid punktiga.

Tallinna Kalev jällegi istub kindlalt tabeli eelviimasel real, mis tähendaks hooaja lõppedes üleminekumänge Esiliigas teise koha saanud meeskonnaga. Kalevil (19 mängu) on koos 14 punkti, kümnendal kohal oleval FC Kuressaarel (21 mängu) 9 ja kaheksandal positsioonil paikneval Tartu Tammekal (18 mängu) 19 punkti.

Sel hooajal on klubid omavahel kohtunud kahel korral – Kalju  sai kalevlastest võõrsil jagu 3:1, kodus 2:0.

Kalevi peatreener Frank Bernhardt: «Nõmme Kalju peamine keskendumine on kindlasti euromängudel, aga kuna nende soov on tulla ka Eesti meistriks, siis pole lootust, et Kalju tuleks mängule poole jõuga. Isegi kui algkoosseisus on rohkem varumängijaid, siis kindlasti tahavad nad ennast treenerile tõestada ja mängivad suure tuhinaga. Meie ülesanne on seda tuhinat tugeva ja mõtestatud kaitsetööga tagasi hoida. Peame koduväljakul meistri vastu enda sisu näitama.»

Kaitsja Daniel Evuy: «Meie jaoks pole tähtis, kellelt me punkte teenime, aga punkte on meil kindlasti juurde vaja. Tahame kodupublikule pakkuda ilusat mängu ja võtta Kaljult punkte.»

Kalju abitreener Fredo Getulio Aurelio: «Pärast rasket ning väsitavat Meistrite Liiga mängu Viktoria Plzeni vastu mängime Premium liigas Tallinna Kaleviga. Kalev on sel aastal suurtes raskustes, kuna mängijaid on vähe ning tulemused pole head. Me vajame sellest mängust võitu, et jätkata liidritena.»

Poolkaitsja Janar Toomet: «Taaskord peame me Meistrite Liiga vahel ühe mängu, kuid kui Infoneti vastu leppisime vaid 1:1 viigiga, siis seekord soovime võitu, sest Levadia saab nüüd täielikult koduliigale keskenduda ning me tahame oma edu hoida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles