Tarvas täieneb ja kohtub Žalgirisega

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarva peatreener Andres Sõber viib oma hoolealused kuu lõpus Kaunase Žalgirise vastu.
Tarva peatreener Andres Sõber viib oma hoolealused kuu lõpus Kaunase Žalgirise vastu. Foto: Liis Treimann

Kalev/Cramo pikendas lepingut lätlasest tagamehe Armands Škelega, Rapla otsib välismaalt tsentrit, Rockis ikka vaikus.
 

Eesti kolmest eurosarjas osalevast korvpalliklubist saab esimesena komplekteeritud Rakvere Tarvas. Viimati jõuti kokkuleppele ameeriklasest tagamehe Cordero Bennettiga, lähiajal loodetakse käed lüüa ameeriklasest keskmängijaga. Järjekordse lepinguni jõudis eile ka valitsev Eesti meister Kalev/Cramo – aasta võrra pikendati kontrahti lätlase Armands Škelega. Ainsana püsib vaikus Tartu Rocki leeris.

Augusti lõpus sõidab Tarvas turniirile Kaunasesse, kus kohtutakse kohe Leedu au ja kuulsuse Kaunase Žalgirisega. Nelja meeskonna turniirist võtavad veel osa Läti meister Riia VEF ja üks Ukraina klubi. «Turniiri korraldaja helistas ja tegi pakkumise.

Rääkisin sellest peatreener Andres Sõbraga ja ta ütles, et muidugi sõidame sinna mängima,» rääkis Tarva mänedžer Rando Maamägi.
Enne Leetu minekut loodetaksegi kõik mehed kokku saada ja teha mõned ühistreeningud. Juba varem sõlmis Tarvas lepingud lätlaste Juris Umbraško ja Maris Laksa ning eestlaste Kristo Saage ja Rait Keerlesega. Eile vormistati paberid Silver Leppikuga. Oma noortest jätkavad Andri Metsaru ja Raimond Tribuntsov, Hitost tuleb üle U20 koondises head mängu näidanud Sander Saare.

Kuid mis mees on Bennett? Korvpallurite andmebaasiks olevas Eurobasketis leiab tema kohta vaid üksikuid märkeid. Mullu mängis 26-aastane tagamees USAs ABA-liigas Indiana State Warriorsi ridades. Enne seda pallis ta aga koos Keerlesega Saksamaa tugevuselt teises liigas Düsseldorfi meeskonnas. Keerlese soovitusel Tarvas temaga ühendust võttiski.

Kuuajaline katseaeg
Saksamaal jõudis Bennett osaleda 16 kohtumises, visates keskmiselt 18 minutiga 6,9 punkti. Põrsas kotis oste Tarvas ei tee – nii Bennett kui ka võimalik tsenter tulevad meeskonda kuuajalise katseajaga.     

Võimaliku keskmängija nime ei soostunud Maamägi avalikustama, kuid kinnitas, et mängijaga ollakse tõsistes läbirääkimistes ning kokkuleppele jõudmine näib tõenäoline. Suve hakul räägiti Brandis Raley-Rossi naasmisest, kuid nüüd peetakse seda ebatõenäoliseks. Ameeriklasel olevat kuuldavasti pakkumine koguni Kreeka meistriliigast. 

Kalev pidas Škelega läbirääkimisi juba pikka aega ning kolmel viimasel kevadel meeskonna Eesti meistriks aidanud lätlase jätkamine polnud üllatav. Arvestades, et päev varem jõuti kokkuleppele Tanel Sokuga, hakkab kalevlaste tagaliin – lisaks on neil Rain Veideman ja Ty Abbott – juba ilmet võtma. Võimalik on ka Gert Dorbeku jätkamine ja Gregor Arbeti taasliitumine. Asjade sellise käigu juures muutub tõenäoliseks Martin Dorbeku uuesti väljarentimine.

Rapla jahib ukrainlast
Suurimat rõõmu valmistaks see Rapla TYCO-le, kes võtaks Dorbeku meeleldi veel üheks hooajaks oma ridadesse. Rapla klubi juhi Jaak Karbi sõnul on sisuliselt kindel, et noor tsenter Rauno Nurger lahkub septembri hakul USAsse. Suvel Sloveenias testimisel käinud Martin Jurtom jääb aga meeskonda.

«Praeguse seisuga on meil kaks vaba kohta. Üks, keda vajame, on keskmängija ja praegu on selge, et peame ta leidma välismaalt,» nentis Karp ja lisas, et silmapiiril on kaks meest, kellest ühe kirjeldus vastab 21-aastasele 207 sentimeetri pikkusele Roman Virastiukile.

Möödunud hooaja veetis ta Prantsusmaa meistriliigas Boulazec Basket Dordogne meeskonnas. 
Tartu Rocki seis on endiselt segane ja avalikkusele pole lepingute sõlmimisest teatatud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles