Isinbajeva: homosid toetavad sportlased ei austa Venemaad

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva.
Jelena Isinbajeva. Foto: SCANPIX

Maailma kõigi aegade parim naisteivashüppaja Jelena Isinbajeva ei ole rahul, et välismaalased kritiseerivad Venemaal vastu võetud homopropaganda vastast seadust.

Rootsi kõrgushüppaja Emma Green-Tregaro võistles MMil vikerkaarevärviliste küüntega, USA 800 m jooksija Nick Symmonds pühendas aga võidetud hõbemedali homodele. Isinbajevale selline asi aga ei meeldi.

«See on Venemaa suhtes lugupidamatu. See on lugupidamatu meie kodanike suhtes. Äkki oleme me eurooplastest erinevad. Meil on oma seadused, mida kõik austavad. Kui meie läheme teistesse riikidesse, siis järgime ka nende seadusi. Me ei proovi seal suruda peale oma seadusi. Me oleme aupaklikud,» rääkis ta.

«Me oleme normaalsed inimesed, mehed elavad koos naistega, tüdrukud koos poistega. Nii nagu see ajaloos olnud on.»

Talvel toimuvate Sotši olümpiamängude eel on rahvusvaheline olümpiakommitee ja mitmed lääneriikide sportlased avaldanud muret Venemaal jõustunud seaduse kohta, mis keelab homoseksuaalsust propageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles