Eesti esireket Kanepi loodab kehvast seisust välja tulla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Digitale

Kui aasta tagasi oli Eesti esireket Kaia Kanepi suurepärases mänguhoos ja ta jõudis karjääri jooksul esimest korda suure slämmi tenniseturniiril veerandfinaali, siis tänavune varasuvi on möödunud hoopis vastupidiselt.


Kanepil on lühikese aja jooksul olnud kaks vigastust ja ta langes nii Prantsusmaa lahtistel kui ka Wimbledonis konkurentsist välja kohe avaringis. Kaks nädalat enne Prantsusmaa lahtisi venitas ta puusa painutajalihast, kaks nädalat enne Wimbledoni aga vasaku põlve õndlalihast.



«Selline olukord ei ole tõesti väga lihtne,» tunnistas Kanepi mõtlikult. «Mul on olnud juba kaks vigastust, üks ülekoormusest ja teine oli lihtsalt ebaõnn.»



Wimbledoni avaringis kaotas maailma edetabelis 25. kohal paiknev Kanepi tund ja 47 minutit kestnud heitluses 6:4, 3:6, 3:6 edetabeli 34. numbrile Carla Suarez Navarrole.



«Põhimõtteliselt oli sama põhjus, mis Prantsusmaalgi – trenni olin vähe teinud ja enne ei saanud muru peal ühtegi võistlusmängu,» selgitas ta. «Muru on selline keeruline kate, eelturniirid on ikka vajalikud. Üldiselt oli tasavägine mäng, aga seti algused läksid käest ära ja pärast oli raske tagasi võtta.»



Mida arvas Kanepi treener Luca Appino sellest, et hoolealune juba teist turniiri, sealjuures suure slämmi turniiri järjest kohe avaringis kaotas? «See on ju algusest saadik teada, et kõik ei liigu kogu aeg ülesmäge ja kõik ei lähe alati niimoodi, nagu meie plaanime või ootame,» arutles Kanepi. «Tuleb olukorraga leppida ja edasi minna, kõik kaotavad aeg-ajalt.»



Samas tunnistas Kanepi, et kaks järjestikust vigastust, sunnitud mängupausid ja kehvad turniirid mõjuvad ka vaimselt halvavalt. «Sellised asjad enesekindlust juurde ei anna,» tõdes ta. «Vahepeal ei saanud mängida ka, nüüd jälle saan. Aga jätkan trenni tegemist ja kogun vormi, siis mängin jälle hästi.»



Eesti meistrivõistlustel Kanepi osaleda ei plaani, järgmisena on tal võistluskalendris 220 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniir Bastadis, kus mängitakse liivaväljakutel.



Wimbledonis jõudis Kanepi paarismängus teise ringi, koos türklanna Ipek Senogluga alistati 6:3, 7:6 (7:4) kaheksanda asetusega Venemaa-Itaalia duo Maria Kirilenko – Flavia Pennetta. Järgmisena minnakse vastamisi venelanna Vera Duševina ja ukrainlanna Tatjana Perebõnisega.



Maret Ani ja itaallanna Roberta Vinci kaotasid avaringis Saksamaa-Kanada duole Sabine Lisickile – Aleksandra Wozniackile 3:6, 3:6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles