Henri Drell: ma tänan Kalev/Cramot, et nad nii s*ta pakkumise tegid

Copy
Henri Drell
Henri Drell Foto: AFP / JESS RAPFOGEL / SCANPIX

Chicago Bullsi ja Eesti korvpallikoondise mängumees Henri Drell rääkis Betsafe'i podcast'is, kuidas kulges tema teekond NBAsse.

Drellist sai teine Eesti korvpallur NBAs, kui ta 15. märtsi esimestel tundidel jooksis Bullsi särgis väljakule Los Angeles Clippersi vastu. Betsafe'i taskuhäälingus vaatas ta tagasi ajale, mis eelnes NBAs väljakule astumisele.

Tippkorvpalli esimest hõngu Itaalia kõrgliigas tunda saanud Drell tunnistas, et Pesaro meeskonnaga liitumine polnud kõige õigem samm. Kesine mänguaeg nõudis peagi muutuseid, ent selleks liiga palju võimalusi ei tekkinud. Laual oli kaks varianti – naasta Eestisse või minna USAsse G-liigasse.

«Ma tänan Kalev/Cramot, et nad nii s*ta pakkumise tegid. See oli (Roberts) Štelmahersi aeg, nüüd on ajad muutunud, Heiko Rannula teeb väga head asja seal. Ma ei tea, kus nende suund toona oli. Oli september ja viimane aasta Pesaros. Ajad olid halvad ja otsisin, kuhu minna.

Järsku Indrek Reinbok helistas mulle ja küsis, et järsku tahan Kalevisse tulla. Mõtlesin, et miks mitte. Küsisin, mis teie pakkumine on ja mida tahate minuga teha. Ütles, et räägib Štelmahersiga ja paari päeva pärast helistas tagasi. Reinbok ütles, et kuule Štelmahers kutsub sind testperioodile. Ütlesin, mehed kuulge, aitäh teile pakkumise eest,» avas Drell Kalev/Cramo pakkumise tausta.

Seejuures soovis Drell veel ise aastatel 2019–2022 Kalev/Cramot juhendanud lätlasega suhelda, ent viimane ei soovinud Eesti korvpallikoondislasele helistada. Nõnda jäi ka Kalev/Cramosse tulemine katki.

Podcast'is rääkis Drell veel elust USA profikorvpallisüsteemis ning muidugi ka eestlase senistest mängudest NBAs.

Tagasi üles