Tarvas ootab uut tsentrit, testib Leedu tagameest ja meelitab Allingut

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Vallo Allingu.
Vallo Allingu. Foto: Margus Ansu

Rakvere Tarva korvpallimeeskond ootab ameeriklasest tsentri Gregory Jenkinsi saabumist, üritab endale meelitada Vallo Allingut ja testib leedulasest tagameest.

Jenkins on korraliku teenistuslehega 31-aastane tsenter, kes karjääri jooksul pallinud Kreeka, Saksamaa ja Prantsusmaa meistriliigas. Ülikoolikorvpalli Ionas mänginud mees tuli Euroopa korvpalli läbi kreeklaste Iraklise. Seejärel pallis ta ühe hooaja USAs, kuid naasis Euroopasse, mängides Saksamaal Paderborni Basketis ja seejärel kaks hooaega Frankfurdi Skylinersis. Lisaks on ta kuulunud Lissaboni Benfica ja Le Havre meeskonda.

Jenkins kerkis Tarva huviorbiiti pärast seda, kui esialgu keskmängijaks valitud ameeriklane Dennis Mims hakkas oma hinda üles kruvima ning Tarvas otsustas tema palkamisest loobuda.

Tarva peatreener Andres Sõber on rääkinud ka suurest korvpallist loobumise plaane pidava Allinguga. «Midagi kindlat veel pole, enne septembri keskpaika Allingu nagunii ei otsusta,» rääkis Tarva mänedžer Rando Maamägi. Seega teeb Allingu enne lõpuni hilissuvised põllutööd ja alles siis langetab otsuse, kas soovib veel korralikul tasemel korvpalli mängida. Kogenud mängumehe liitumine oleks Tarvale suur pluss.

Tarva tõsistest plaanidest annab aimu seegi, et Eesti mõistes niigi korraliku tagaliini jaoks testitakse leedulast Marius Rutkauskast. Tegemist on viskava tagamängijaga, kes veetis eelmise hooaja Saksamaa tugevuselt teises liigas, kuid nühkis seal peamiselt varumeeste pinki.

«Täna tegi ta meiega esimese treeningu. Ilmselt jääb ta siia nädalaks ehk selle ajani, kui sõidame Leetu turniirile,» sõnas Maamägi. «Ühe treeningu põhjal on raske hinnata, kuid on selge, et meeskonda mahtumine pole tema jaoks kerge.»

Number kahtede ja kolmede osas on Tarvas tegelikult niigi korralikult komplekteeritud – sellel positsioonil on neil kasutada Kristo Saage, Silver Leppik ja lätlane Juris Umbraško. Kuna aga Rutkauskas on ise Tarvas pallimisest väga huvitatud, otsustas Sõber anda talle võimaluse end näidata.

Tagasi üles