Bakuu Neftši tahab Dmitri Kruglovi omale jätta

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Kruglov Bakuu Neftši särgis.
Dmitri Kruglov Bakuu Neftši särgis. Foto: www.neftchipfc.com

Kolm kuud tagasi Eesti jalgpallikoondislase Dmitri Kruglovi laenulepinguga oma ridadesse värvanud Bakuu Neftši tahab kaitsja Vene klubilt Moskva Lokomotiiv ära osta.

Märtsi alguses Neftšisse siirdunud Kruglov alustas Kaspia mere ääres vägevalt, lüües esimeses neljas liigamängus kolm väravat, mille tulemusena nimetas riigi suurim spordiportaal ta kuu sportlaseks.


Laenuleping on läbi ning järgmiseks hooajaks kavandab hooaja pronksiga lõpetanud Neftši peatreener Anatoli Demjanenko eestvedamisel meeskonna ümber ehitada. Nende plaanide lahutamatuks osaks on ka Kruglov.


«Demjanenko ütles, et ma jääks, kuid see sõltub läbirääkimistest,» ütles Kruglov. «Ootan praegu Moskvast oma agendilt Valeri Ovtšinnikovilt kõnet, kas jõutakse kokkuleppele.»


Neftši pressiesindaja teatas eile, et kaup on juba koos, kuid nii Kruglov kui ka Ovtšinnikov lükkasid selle väite ümber. «Bakuu mehed on tulised lõunamaalased, eks nad ole rutakad,» muigas Ovtšinnikov, kelle sõnul peaks selgus majja saama järgmisel nädalal.


Asjad tõi mõned päevad tagasi Tallinna jõudnud Kruglov Bakuust tagasi. Igaks juhuks. «Ei tea ju, mis saab, kui Bakuus ei jätka, siis ei viitsiks ju sinna ainult asjade pärast tagasi sõita,» ütles Kruglov. «Muidugi oleks seal mängimine parem variant, sest Lokomotivi duubliga trenni teha ei ole mõtet.»


2005. aastal Tallinna Levadiast Moskvasse siirdunud Kruglovi seob Lokomotiviga kontraht aga 2010. aasta suveni.


Märtsi alguses kindlalt esikohakonkurentsis püsinud Neftši võitis Kruglovi abiga neli mängu järjest, kuid hooaja viimasest seitsmest kohtumistest saadi vaid üks võit, üks kaotus ja viis viiki, neist neli väravateta.
«Kõik on pettunud, et ainult pronksi saime,» rääkis Kruglov. «Ilmselt murdis meid natukene teadmine, et hooaja lõpus oli iga mäng justkui finaal ning kõik punktid olid tähtsad.»


Viltu vedas ka 24-aastase mängumehel isiklikult, sest mai alguses sai ta külge roietevahelise närvipõletiku, mis üha suuremat valu tegema hakkas. Kuna Demjanenkol ei olnud Tapalt pärit mehele väärilist asendust võtta, tuli tal valu vaigistavate süstide toel mängida. Hooaja eelviimases mängus ei suutnud ta aga üle ühe poolaja väljakul olla ning naasis peagi pärast seda ka kodumaale.


«Joosta sain, kuid palli lüüa oli valus ega saanud meeskonda 100-protsendilise võimsusega aidata,» meenutas Kruglov.


Seetõttu jääb vasakkaitsjal osalemata nii Balti turniiril kui järgmisel kolmapäeval sõpruskohtumises Fääri saarte vastu. Koondise arsti doktor Gunnar Männiku sõnul on Kruglovil praegu jalgpallivaba ravi ning võtta tuleb ka põletikuvastaseid arstimeid.


Neftšisse siirdus Kruglov, kuna Lokomotiv pani ta talvel uuesti müügilehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles