Tarvas ja Kalev saadavad kõlbmatud koju

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kalevi peatreener Kalle Klandorf.
Tallinna Kalevi peatreener Kalle Klandorf. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tundmatute ja odavate leegionäride värbamine on suur loterii ja seepärast pole harvad juhud, kui meeskonna tugevdamiseks toodud välismaalane saadetakse kiiremas korras koju tagasi. Näiteks juhtub nii Rakvere Tarvas ameeriklasest tagamehe Cordero Bennettiga.


Ameeriklase taseme suhtes tekkisid kahtlused juba möödunud nädalal Leedus toimunud turniiril. Kolmapäeva õhtul pidas aga Tarvas kontrollmängu Tallinna Kaleviga ja see pani peatreener Andres Sõbra jaoks asjad paika.

«Bennetti saadame koju ja asemele otsime uue mängujuhi,» lausus ta ja lisas, et alles üleeile meeskonnaga ühinenud tsenter Gregory Jenkins jättis endast korraliku mulje. Jenkinsi sooritusi hinnates tuli arvestada asjaoluga, et mees saabus Eestisse vahetult enne mängu.

Tänavu tundmatuseni muutunud Tallinna Kalev saatis aga minema keskmängijaks toodud Michael Harti. «Ta ei tule soovitud tasemel toime,» põhjendas Kalevi peatreener Kalle Klandorf ja lisas, et ameeriklase kohale otsitakse ilmselt uus mees. Meeskonnas on ka tagamees Khairi Floyd ning peatreeneri sõnul pole plaanis üle kahe leegionäri meeskonda tuua.

Eesti mängijatest on Kaleviga liitunud Reimo Tamm, Kaido Saks ja Illimar Pilk ning väliseestlane Renato Lindmets. Jätkavad ka kõik mullused eestlastest põhimehed, vaid Mihkel Kurg lahkus Tarvasse. «Kindlasti oleme tugevamad kui eelmisel aastal,» uskus Klandorf.

Vaikselt täieneb ka Pärnu. Kahe hooaja vahel sisuliselt põhiviisikuta ja peatreenerita jäänud meeskonna juht Mait Käbin kinnitas, et lõplikult saab koosseis paika tulevaks nädalaks. Juba praegu on aga selge, et peatreenerina töötab serblane Darko Ivanovic ja lisaks vanadele pärnakatele on meeskonnas leegionärina Valgevene koondislane Vladimir Krisevitš.

Eile sai aga teatavaks, et meeskonna mängujuhiks palgati mullu Valgas pallinud Heiko Rannula.
Valgast on seni kõige vähem teada.

Meeskonna mänedžeri Antti Vasara sõnul saavad asjad selgemaks järgmise nädala lõpus, kuid ta kinnitas, et peatreenerina jätkab lätlane Sandis Buškevics.

Leegionäri on palganud ka koduse liiga mullune autsaider Kohtla-Järve Hito, kes tõi keskmängija kohale 203 sentimeetri pikkuse Jeff Harperi. Mullustest põhimeestest pidid nad aga loobuma Tarvasse siirdunud mängujuhist Sander Saarest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles