Van Gaal: värske isa oli meie vastu suurepärases hoos

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi jalgpallikoondise peatreener Louis van Gaal Tallinna lennujaamas.
Hollandi jalgpallikoondise peatreener Louis van Gaal Tallinna lennujaamas. Foto: Toomas Huik

«Tulemus on hea, sest me ei kaotanud. Kuid kui vaatan tervet mängu, siis avapoolajal oli meil võimalusi lüüa teine ja kolmaski värav. Aga siis hakkas tegutsema värske isa (Konstantin Vassiljev – toim). Ütlesin juba enne mängu, et ta on suurepärases hoos. Ta lõi esimese värava tühjalt kohalt ja tema esitus mõjutas tervet mängu,» ütles van Gaal.

«Esimesel poolajal lõime vähemalt võimalusi, teisel mängisime aga halvasti,» lisas ta. «Kaotasime palli juba rünnaku algfaasis. Seetõttu vahetasin välja Lensi ja De Vrij – De Vrij ei suutnud mängu ehitada ja Lens kaitsjatest mööda mängida. Vahetasin Kuyti ja Bruma sisse ka seetõttu, et nad annavad meeskonnale alati energiat juurde. Mulle meeldis aga see, kuidas mu mehed viimasel 15 minutil mängisid. Eestit oli täna väga raske lüüa, sest nad jooksid 90 minutit selle nimel, et mängu võita,» tegi van Gaal Eestile komplimendi.

Penaltiolukorra kommenteerimisel jäi Hollandi peatreener diplomaadiks. «Võib-olla selles olukorras polnud penalti, aga ühes teises olukorras 20 minutit varem jällegi oli, kui Schaars tahtis peaga söötu anda, aga lükati minema. Penaltiolukorrast pole ma kordust näinud, seega ei oska ma midagi öelda,» lausus ta.

«Ja unustasin öelda – Vassiljev lõi suurepärase teise värava!,» märkis van Gaal veel. «Meie kaitsjad eksisid kaks korda rängalt, aga ta on väga hea mängija ja tal on väga hea löögitehnika,» kiitis van Gaal eestlaste päevakangelast.

Teist korda Lilleküla staadionil lõpuminutitel kaotusest pääsenud van Gaal ei tahtnud seda õnneks nimetada. «Võib öelda, et see on mulle õnnelik staadion, aga võib ka öelda, et minu meeskonnad mängivad iga kord lõpuvileni. Te võitlete alati 90 minutit, kuid arvan, et meie surve oli teile liiast.»

Van Gaal nimetas tulemust pettumust valmistavaks. «Minu mängijad olid väga pettunud. Oleme FIFA tabelis viiendad ja Eesti on natuke madalamal. Kaotasime kaks punkti ja need on väga tähtsad. Samuti oli meil rekord kaitsta, sest oleme nüüd 12 mängu järjest kaotuseta. Aga kui võidate Rumeeniat ja Ungarit, oleme väga rahul!» lõpetas van Gaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles