Rannajalgpallurid sõidavad EMile treenerita

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Getulio Aurelio
Getulio Aurelio Foto: Raigo Pajula

Eesti rannajalgpallikoondis sõidab Prantsusmaale EM-valikturniirile ilma peatreener Getulio Aureliota, kelle kohuseid asub täitma meeskonna kapten Kert Haavistu.

«Aureliol on palju tegemist Nõmme Kalju juhendamisega ning seega ei saa ta kaasa sõita,» märkis EMile sõitva koondise mänedžer Kari Andri Kask. «Teda seob Nõmme Kaljuga siiski viieaastane leping. Tal on ajaliselt väga keeruline nii mitut asja ühendada. Eks me istume pärast turniiri maha ja vaatama, kas jätkame samamoodi.»


Eesti Jalgpalli Liidul on samuti Aurelioga sõlmitud leping juhendamaks rannajalgpallikoondist, kuid alaliidu infojuhi Mihkel Uibolehe sõnul on sellega algusest peale arvestatud, et Aurelio ei saa alati koondist aidata, kuna juhendab ka meistriliiga meeskonda.


«Olime teda palgates sellest teadlikud, et selline olukord võib tekkida,» märkis Uiboleht. «Meil oli algusest peale kokkuleppe, et brasiillane abistab meid vastavalt võimalustele. Kuigi tahame ka seda valdkonda kindlasti arendada, on klassikaline jalgpall ja siinne meistriliiga ülimuslikum.»


Kuna Aurelio osaleda ei saa, täidab mängiva treeneri kohustusi sel turniiril Kert Haavistu, kes MM-valikturniiril koondise kaptenina tegutses. Eestiga ühte gruppi kuuluvad suurematest tegijatest Prantsusmaa, Venemaa ja Holland ning tõenäoliselt sinisärklastega samasse klassi kuuluvad Türgi, Norra, Inglismaa ja Aserbaidžaan.


Eesti koondis on 16 osalevast riigist tegelikult reitingu poolest nõrgim – asutakse
18. positsioonil – kuid viimasel hetkel saadi siiski kutse, kuna Portugal kui korraldajamaa saab turniirile otse ning Saksamaa loobus.


«Meie jaoks on see suur au ja võimalus mängida tippseltskonnas, tutvustada Eestit miljonitele televaatajatele ja näidata, et Eesti rannajalgpall on tõusuteel,» märkis mängiv juhendaja Haavistu.
Eesti esimene vastane euroliiga turniiril on Norra, kellega kohtutakse 4. juulil. Valikgrupi süsteem on selline, et järgmises voorus lähevad kokku võitjad omavahel ning kaotajad.


«Praegu mõtleme ainult Norra alistamisele,» märkis Kask. «Nad on meiega umbes samal tasemel meeskond. Viimasel valikturniiril kaotasid nad ülitugevale Hispaaniale võitlusliku mänguga 2:5 ning see näitab sisu.»


MM-valikturniiril, mis peeti mais, pääses Eesti koondis edasi alagrupist, kuhu kuulusid maailma absoluutne tipp Portugal, Inglismaa ning Gruusia. Järgmises ringis alistuti Venemaale 0:6.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles