Heiki Nabi võitis MMilt hõbemedali

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi (paremal) heitlemas MM-finaalis Amir Aziz Aliakbatiga.
Heiki Nabi (paremal) heitlemas MM-finaalis Amir Aziz Aliakbatiga. Foto: SCANPIX

Ungaris Budapestis jätkuvatel maadluse maailmameistrivõistlustel oli pühapäeval kreeka-rooma maadluses võistlustules raskekaallane Heiki Nabi, kes alistas poolfinaalis 6:0 kodupubliku ees võistelnud kogenud ungarlase Mihaly Deak-Bardose ja pääses finaali. Finaalis tuli Nabil tunnistada iraanlase Amir Aziz Aliakbari 4:0 paremust.

Nabi jõudis oma karjääris nüüd teistkordselt MM-finaali, esimest korda maadles Nabi MM-tiitlile 2006. aastal, kui ta lõpuks teenis kuni 96 kg kaaluvate meeste seas esikoha.

Täna läks Nabi avaringis vastamisi poolaka Kamil Blonskiga ning teenis kindla võidu punktidega 7:0. Järgmisena läks Nabi kaheksandikfinaalis kokku aseri Zaur Mehralijeviga ja sai 3:0 võidu ning pääses veerandfinaali. Veerandfinaalis alistas eestlane kasahh Nurmahkan Tinalijevi, Nabi asus matši 2:0 juhtima ja kolmanda hoiatuse järel kasahh ka diskvalifitseeriti.

Otsepilti saab kohtumistest vaadata SIIT.

Budapestis võisteldakse juba uute reeglite järgi ja maadeldakse kaks kolmeminutilist perioodi. Parterisse pannakse vaid passiivsuse eest karistuse saanu, ja sedagi juhul, kui vastane seda soovib. Perioodide punktid liidetakse, viigiseisu puhul kuulutatakse võitjaks see, kes teeninud kallimaid punkte või saanud vähem hoiatusi. Kui kõik näitajad on võrdsed, määravad kohtunikud võitjaks aktiivsema maadleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles