Uisuliit ja Tallinna linn ei tea, palju esitlus maksis

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhatajas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uisuliidu president ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Uisuliidu president ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: Postimees.ee

Eilne Eesti iluuisutajate pressikonverents oli seotud Lasnamäele rajatava uue jäähalli esitlusega. Alates laupäevast töötas selle jaoks külmutusmasin täistuuridel, ent pärast napp poolteist tundi kestnud üritust lasti jääl uuesti sulada ja külmutusmasin viiakse tagasi selle alalisse asupaika Piritale. Spetsialistid on Postimehele väitnud, et ajutise liuvälja rajamise maksumus võib küündida 15 000 euroni.

«Ma ei oska öelda, palju see maksma läheb, kuid nii suur summa on selge liialdus,» rääkis Tallinna noorsoo- ja spordiameti juht Rein Ilves. «Sisuliselt on tegemist vaid transpordi kuluga. Külmutusseadme konteineri autole tõstmiseks ja maha laadimiseks on mõlemal objektil kraana olemas. Jää alla jäävad torud kasutatakse hiljem ära curling’u-väljaku jaoks, vajaliku elektrivõimsuse tagab ehitaja.» Lisaks tuleb Õismäel asuvast hallist rentida jäähooldusmasin.

Küsimuse peale, kas maksumaksja raha eest on ikka mõtet ehitada ajutine liuväli alles pooleli olevale ehitusobjektile, viitas Ilves uisuliidu soovile seal oma üritusi reklaamida. «Vajadusel esitame neile ka kulude kohta arve,» kinnitas ta.

Uisuliidu peasekretär Gunnar Kuura ei osanud samuti ürituse maksumust öelda. Kulude katmisel ootab ta aga omakorda Ilvese abil. «Me ei kuluta alaliidu raha, loodame Tallinna noorsoo- ja spordiameti abile,» lausus ta. «Tegelikult on ehitajatel vaja ju ka asju proovida. Nad peavad harjuma, sest palju pole enam aega, jäähall peab valmima järgmisel aastal.»

Seega polnud eile toimunud ürituse ajaks selge, kes katab kulud – kas uisuliit, mille presidendiks on Edgar Savisaar, või Tallinna linn, mille meer on Edgar Savisaar. Selge polnud ka kulude suurus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles