Federer ootab pikisilmi olümpiamänge ja ihkab kulda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer Torontos
Roger Federer Torontos Foto: AP / Scanpix

Maailma esireket Roger Federer viimistleb olümpiavormi sel nädalal Torontos turniiril, kus ta kinnitas, et tema selle aasta peamine eesmärk on võita olümpiakuld.

Pärast Pekingit sõidab Federer otse USA lahtiste meistrivõistluste tiitlit kaitsma, kuid suure slämmi turniirist olulisemaks peab mees sel aastal olümpiamänge, vahendab Reuters.

“Kui mul poleks ühtegi suure slämmi võitu, siis oleks see turniir mu karjäärile palju olulisem,” arutles Federer. “Aga kuna mul on neid juba 12, siis minu jaoks on olümpiakuld sama tähtis.”

“Olin väga uhke, et sain Šveitsi esindada 2000. aasta olümpial, kuid jäin medalist ilma,” selgitas ta. “Viimane kord oli küllalt pettumustvalmistav juba teises ringis kaotada, kuid olümpial osalemine on üks elu suurimaid elamusi. Seega nii kaua, kui ma suudan kõndida ja mängida, lähen alati olümpiale.”

“Kes teab, võib-olla kannan ma isegi lippu,” sõnas Federer. „See oleks mulle suur au. Lisaks on mu sünnipäev avamisega samal päeval, nii et ka see on väga tore.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles