Sir Alex Ferguson: tänapäeva jalgpallurid on minu stiili jaoks liiga pehmed

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Alex Ferguson (keskel).
Sir Alex Ferguson (keskel). Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubi legendaarne peatreener sir Alex Ferguson pani eelmise hooaja järel oma säravale karjäärile punkti. Viimati jagas legendaarne juhendaja Budapestis treenerite koolitusel oma tarkuseteri.

Loomulikult taheti Fergusoni käest teada, et kuidas tuleks ikkagi mängijate ja teiste abilistega suhelda, et saavutada maksimaalne tulemus. Seejuures tunnistas legendaarne juhendaja, et aja möödudes pidi ta rohkem ka oma temperamenti kontrollima.

«Kui võrrelda tänapäeva jalgpallureid ja mängijaid, kes pallisid 30 aastat tagasi, siis tänapäeva mängijad on tunduvalt hellemad,» rääkis Ferguson, kes juhendas Manchester Unitedi aastatel 1986 kuni 2013. «Ütlen seda siiski heaga, kuna tänapäeva jalgpallurid tulevad parematest tingimustest. Koos tänapäevaste inimestega töötades ei võinud ma enam niimoodi endast välja minna nagu varem.»

«Lisaks on Inglismaal väga oluline arvestada teistest kultuuridest pärit inimestega, kuna neid on Inglismaal palju. Unitedis on arvatavasti inimesi umbes 20 riigist ja see on suur väljakutse, kuna erinevatest kultuuridest inimestega tuleb ka erinevalt suhelda,» rääkis Ferguson. «Jalgpallis loeb tulemus ning seega tuleb mängijatest saada kätte maksimum.»

Veel avaldas Ferguson veel mõned põhitõed, mille järgi ta tegutses. «Kõige tähtsamad on kolm asja: tööeetika, lojaalsus ja filosoofia,» avaldas endine ManU juhendaja. «Kõik peab toimuma samas rütmis, samas ei pruugi see rütm olla just parim. Väga oluline on seegi, et sinu hoolealused oleksid sinuga ühel nõul. Lisaks peab olema ühel meelel ka mängustiili osas, see on väga oluline.»

«Minu motoks oli, et kunagi ei tohi alla anda. Kui oled poolajaks taga, siis ei tohi kunagi alla anda,» rääkis Ferguson, kelle juhendatav meeskond suutis tihtilugu täbarast seisust välja tulla.

Fergusoni juhtimisel võitis ManU kaks Meistrite liiga karikat, lisaks tuli ManU 13 korda Inglismaa meistriks, võitis viis FA Cupi, neli Liigakarikat, 10 Superkarikat, ühe Euroopa karikavõitjate karikasarja, ühe Euroopa Superkarika ja kaks klubide MM-tiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles