Kruuda tahab head autot ja testimisvõimalust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda Saaremaa rallil.
Karl Kruuda Saaremaa rallil. Foto: Ray Põder

Karl Kruuda jaoks on kaks viimast rallihooaega möödunud sama hästi kui tühjalt. Mullu keskendus ta kevadel kooli lõpetamisele ja alustas hooaega alles juulis. Tänavu pärssis sõiduvõimalusi rahanappus ja seepärast alustas ta taas võistlemist alles keset suve. Paraku on ta pidanud ka hooaja teises pooles mõnest planeeritud rallist loobuma.

«Oleme teinud ratsionaalseid otsuseid ja jätnud mingi raha kulutamata. Surume sellele, et sõita tuleval hooajal seitse etappi WRC2-sarjas ja võidelda seal nii kõrge koha eest, kui võimalik,» rääkis Kruuda. «Selle plaani teostumiseks näeme kõvasti vaeva – mina ise ja kõik need, kes mind toetavad.»

Kruuda sooviks MM-hooaega alustada Rootsi talveralliga. Enne seda tahaks ta lumiste teedega kohanemiseks kätt proovida ka kodusel Võru talverallil. Rallimehe sõnul pole ta juba neli aastat talvel võistelnud.

20-aastase rallimehe hinnangul on tema tulemusi seni pärssinud see, et võistluste vahel pole ta saanud oma sõiduvahendeid katsetada. «Seni olen liikunud rütmis: võistlus – paus – võistlus,» nentis ta. «Ma pole veel ühegi autoga suutnud lõplikult kohaneda. Tahan seda muuta.»

Kruuda ei osanud veel öelda, millise auto ja tiimiga ta uuel aastal koostööd teeb. Ta tunnistas, et koos suurtoetajast isa Oliver Kruudaga on mõeldud ka oma meeskonna moodustamisele. Laual olevat ka pakkumised Markko Märtini juhitavast MM-Motospordist ja ka mõnest välismaa tiimist.

Otsustamisel on Kruudal selged kriteeriumid: «Auto peab olema korralik– selline, mis poleks mitu korda üle katuse käinud ja vana.»

Plaan kõrgemal tasemel sõita küpseb ka Egon Kauri peas.  «Rahapakke ei näe ma kusagilt lisanduvat – sama suure eelarve korral tuleks parema autoga tugevamas sarjas võisteldes lihtsalt vähem starte,» viitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles