Mikko Hirvonen lahkub tõenäoliselt Citroënist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Hirvonen.
Mikko Hirvonen. Foto: SCANPIX

Soome rallisõitja Mikko Hirvonen ei jätka põhjanaabrite meedia teatel uuel hooajal ülisuure tõenäosusega oma praeguse tööandja Citroëni värvides.

MTV3 kirjutab, et praegu ootab terve rallikarusell ühe mehe taga – mida otsustab Thierry Neuville? Tänavu Fordi roolis suurepärast sõitu teinud noor belglane hoiab MM-sarjas kindlalt teist kohta. «Kõik meeskonnad, kus on vaba koht, tahavad näha, kuhu Neuville siirdub. Enne seda ei tehta ühtegi muud otsust,» nentis Hirvoneni mänedžer Timo Jouhki.

Neuville’il on kaks reaalset varianti – kas jätkata Fordi meeskonnas M-Sport või liituda MM-sarja naasva Hyundai tehasemeeskonnaga. Jouhki tunnistas, et samad variandid pluss Citroënis jätkamine on laual ka Hirvonenil, kuid Prantsuse tootja eelarve kahaneb tuleval hooajal märkimisväärselt ja seega jahib Hirvonen eeskätt töökohta ikkagi mujalt. «Järgmisel hooajal ei pruugi Citroën enam võiduvõimeline olla ja seetõttu pole nad ka meie esimene valik,» sõnas Jouhki.

Lisaks on Citroën valmis pakkuma vaid 1+1 tüüpi lepingut, mille puhul pikendamise osas on sõnaõigus ainult meeskonnal. Citroën keskendub uuel hooajal eeskätt turismiautode MM-sarjale, kus tehakse kaasa tehasemeeskonnaga ning pilootideks on üheksakordne ralli maailmameister Sebastien Loeb ja turismiautodel neli korda MM-tiitli võitnud Yvan Muller.

Jouhki tunnistab, et MM-sarjas alles viiendat kohta hoidva 33-aastase Hirvoneni hooaeg on olnud keskpärane, kuid usub, et soomlase teeneid sarjas siiski veel vajatakse. «Sebastien Ogier ja Jari-Matti Latvala on Volkswageniga seotud, neist pole mõtet rääkida. Siis on Neuville. Dani Sordo on Mikkost tabelis punktidega pisut eespool, aga tema on puhas asfaldirallide spetsialist. Ja rohkem polegi kedagi, sest teised jäävad juba kaugele,» sõnas Jouhki.

Hirvonen on MM-sarjas võistelnud alates 2002. aastast ning on neljal korral lõpetanud MM-sarja teisena. Tiitlile oli ta kõige lähemal 2009. aastal, kui kaotas selle Sebastien Loebile vaid ühe punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles