Endine vormeliäss WRC debüüdi eel suuri lootusi ei hellita

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica.
Robert Kubica. Foto: SCANPIX

Endine vormelipiloot Robert Kubica tuli sellel hooajal autoralli WRC2-sarja maailmameistriks ning teeb hooaja viimasel Suurbritannia etapil esmakordselt kaasa WRC-masinaga.

Kubica üleolek oma klassis oli võimas – ta võitis seitsmest rallis viis. Vaatamata edule on ta oma esimese WRC stardi eel pigem tagasihoidlik. «Peame Suurbritannias väga rahulikuks jääma. Paljud loodavad minult kiiret sõitu, kuid see saab olema raske,» ütles Kubica Autospordile. Tema sõnul on pea võimatu jahtida kohta esikuuikus, kuna kõik teised piloodid on palju kogenumad. «Püsin rahulikuna. Ma ei usu, et selle ralli tulemus mõjutab mu võimalusi järgmiseks hooajaks,» selgitas ta.

«Mu hooaeg oleks pidanud Hispaanias lõppema, seega pean tänama Citroeni ja oma sponsoreid, kes andsid mulle selle võimaluse,» ütles 28-aastane Kubica.

Kubica liitus vormel-1 sarjaga 2005. aastal teistisõitjana. Aasta hiljem tegi ta Sauberi meeskonnas kaasa kuuel etapil. 2008. aastal võitis ta Kanada GP. 2011. aastal tegi mees aga Andorra rallil raske avarii ning saadud vigastused lõpetasid tema tema vormelikarjääri. Kubica on siiski avaldanud lootust, et ehk õnestub tal kunagi taas vormel-1 naasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles