Hyundai teatas ametlikult noore rallitähe esisõitjaks palkamisest

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: SCANPIX

Tulevast hooajast tehasemeeskonnaga autoralli MM-sarja naasev Hyundai tiim avaldas viimaste kuude kõige halvemini varjatud saladuse, teatades ametlikult, et nende esisõitja on uuel hooajal belglane Thierry Neuville.

Portaali Maxrally teatel sõlmis 25-aastane Neuville Hyundaiga lepingu kuni 2016. aasta lõpuni. Järgmine hooaeg kulub Hyundail tõenäoliselt sarjaga kohanemiseks, täiesti uus WRC-auto tuuakse rajale 2015. aastal. «Olen kaua tahtnud tehasemeeskonna ridades võistelda ja nüüd saab see unistus teoks. Loodetavasti on minu kaheaastasest kogemusest MM-sarjas abi, et ehitada üles edukas tiim,» lausus Neuville pressiteate vahendusel. «Esimene hooaeg tuleb kahtlemata raske, aga olen kindel, et meid ootab edukas tulevik.»

Hyundai tiimijuht Michel Nandan nimetas tänavu MM-sarjas teist kohta hoidvat Neuville üheks põnevamaks nooreks sõitjaks. «Tema toores kiirus, oskused ja dünaamiline lähenemine rallispordile teevad temast Hyundai jaoks ideaalse esisõitja,» sõnas Nandan.

Neuville’i jaoks on Hyundai kolme hooaja jooksul juba kolmas meeskond, sest mullu kihutas ta MM-sarjas Citroëni ja tänavu M-Spordi meeskonna Fordiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles