Suur debatt: kas Saksamaa koondise peatreener eelistab Müncheni Bayernit?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joachim Löw
Joachim Löw Foto: SCANPIX

Homme lähevad Saksamaa jalgpalli kõrgliigas vastamisi viimaste aastate valitsejad Dortmundi Borussia ja Müncheni Bayern. Mängu eel on aga kriitikatule alla sattunud hoopis Saksamaa koondise peatreener Joachim Löw.

Sakslased võitsid teisipäeval 1:0 Inglismaad, kuid samas mängus said vigastada kaitsjad Mats Hummels ja Marcel Schmelzer. Kumbki mees ei saa homses mängus Dortmundi aidata. Samal ajal on Borussia tavapärasest kaitsenelikust väljas veel ka Lukasz Piszczek ja Neved Subotic ning see olukord jätab tunamulluse meistri väga raskesse seisu.

Inglismaa vastu andis Löw aga puhkust Bayerni kahele võtmemängijale Manuel Neuerile ja Philip Lahmile. Samal ajal pidid mõnevõrra üllatuslikult platsil rügama neli Dortmundi meest, kellest kaks vigastusega välja langes.

Augustikuises koondisemängus selga vigastanud Ilkay Gündogan pole ikka veel terveks saanud ning ka temast tunneb puudust Dortmundi keskväli. Kohalikus ajakirjanduses pahandatakse Löwiga, et too ei teadnud esmaspäevasel pressikonverentsil Dortmundi selle hooaja ühe suurima staari Henrikh Mkhitaryani nime vaid kasutas sõna «Micky-midagi». Kas midagi sarnast saaks juhtuda Bayerni mõne tippmängijaga?

Samas ei tohiks Dortmundi fännid väga kurta, sest tegelikult mängisid nende mehed Saksamaa viimastes sõprusmängudes Itaalia ja Inglismaa vastu tunduvalt vähem kui Bayerni staarid. Dortmundi mängumeeste arvele jäi kahe mängu peale 397 minutit, Bayerni mängijad said kirja aga 732 minutit.

Pigem paistab, et Dortmundil on hetkel lihtsalt tohutus koguses ebaõnne. Väikseid küsimusi tekitab Lahmi ja Neueri koondise juurest varem koju laskmine, kuid nende asemel said ju võimalusi uued mehed, teiste seas oodatud koondisedebüüdi teinud Roman Weidenfeller.

Finantsilise poole pealt on aga kaks eelseisvat kohtumist Dortmundi jaoks üliolulised – mängus Bayerniga on kaalul meistritiitel ja kesknädalases kohtumises Napoliga on kaalul Meistrite liiga edasipääs. Arusaadavatel põhjustel on fännid ja klubi juhtkond hetkel frustreeritud.

Koondisemängu kohta maksab jalgpalliliit iga mängija eest klubile 45 000 eurot, mis ei ole Dortmundi jaoks väike summa, kuid nüüd seisavad aga ees hooaja kõige tähtsamad mängud, kus on mängus miljonid eurod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles