Rahvusvaheline autoliit võttis F1-sarjas vastu olulise muudatuse

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõppenud hooaja võitja Sebastian Vettel.
Lõppenud hooaja võitja Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline autoliit (FIA) võttis järgmise aasta hooaja eel vastu muudatuse, mille järgi hakkavad kõik sõitjad kandma püsivalt üht numbrit.

Kui praeguseni kandsid vormel-1 sarja sõitjad igal hooajal erinevaid numbreid, mis sõltusid nende paremusjärjestusest ning määrati automaatselt eelmise hooaja tulemuste põhjal, siis 2014. aasta hooajast saab iga sõitja endale ühe kindla numbri, mis jääb temaga kuni ülejäänud karjääri lõpuni.

FIA andis täna teada, et numbreid hakatakse jagama sel aastal lõppenud hooaja tulemuste põhjal, mis tähendab, et õiguse kanda numbrit 1 saab soovi korral Sebastian Vettel. Kõikidel teistel sõitjatel palutakse endale valida püsiv number vahemikus 2-99. Kui 2014. aasta hooaja eel valivad kaks sõitjat ühe ja sama numbri, saab eelise lõppenud hooajal kõrgema kohaga lõpetanud mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles