Kanepi lasi käest suurepärase võimaluse

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi kohtumises Maria Šarapova vastu.
Kaia Kanepi kohtumises Maria Šarapova vastu. Foto: SCANPIX

Kaia Kanepi kaotus venelanna Maria Šarapovale Brisbane’i turniiri veerandfinaalis 6:4, 3:6, 2:6 jättis kahetised tunded nagu ikka. Kohati mängis Kanepi täpse servi ja briljantsete löökidega maailma neljanda reketi puhtalt üle, kuid suurema osa teisest ja kolmandast setist tegutses ta tujutult ja vähese agressiivsusega. Suutnuks Kanepi ka pärast esimest setti survet jätkata, võinuks ta võtta magusa võidu.

«Šarapova oli kaugel oma parimast, kuid ta võitles ja leidis tee kaotusest pääsemiseks,» võtsid telekommentaatorid kohtumise lühidalt kokku. «Kanepi mäng oli esimese seti järel selge pettumus. Tal kadus tempo ja rünnakusoov, millega lubas Šarapova mängu tagasi. Venelannale ei tohi jätta hetkekski hingamisruumi, kui tahad ta alistada.»

Esimene sett algas mõlemalt poolt ebalevalt, kumbki kaotas kaks pallingugeimi, esimene serv ei klappinud ühel ega teisel, kuid Kanepi oli pisut kindlam. Ta püsis kenasti Šarapova tempos ning sundis vastast eksima. Sett 6:4 Kanepile.

Teine sett oli võrdsete heitlus kuni seisuni 2:2, siis kadus Kanepi teravus, ta muutus pallingutõrjel pehmeks, võttis vastu kummalisi otsuseid ning tegi hulgaliselt lihtvigu. Kolmas sett kulges sama stsenaariumi järgi. Üksikud sähvatused, kus Šarapoval jäi vaid käsi laiutada, mängu ei päästnud.

Ilmekas oli kolmanda seti seitsmes geim, Kanepi servis seisul 2:4 – topeltviga, lihtviga, servipunkt, servipunkt, lihtviga, topeltviga. Säärase mänguga, eriti kui esimese servi õnnestumisprotsent on kõigest 46, ei võida ka kesist Šarapovat.

«Mul on hea meel, et suutsin Šarapovaga tagajoonel tempos püsida ja mängisin sealt suhteliselt korralikult,» kommenteeris Kanepi kohtumist. «Kahjuks ei olnud servides tunne ja rütm kõige parem, ma ei suutnud haarata initsiatiivi, ka esimese servi protsent oli madal ja arvatavasti see saigi otsustavaks.»

Järgmisena peaks Kanepi mängima Sydney 710 000-dollarilise auhinnafondiga turniiril, mis algab pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles