Otsepilt: Tallinnas toimub sulgpalli Euroopa karikaetapp

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must.
Raul Must. Foto: Andres Haabu

Tallinnas Kalevi spordihallis peetakse täna, homme ja ülehomme Euroopa karikaetapp sulgpallis Yonex Estonian International. Põhiturniiril on võistlustules hulk eestlasi eesotsas meie esireketi Raul Mustaga, Postimees vahendab mõlemal päeval turniirilt otsepilti.

Videopleieris on võimalik valida kahe väljaku vahel - peaväljaku mängudel on juures ka kommentaar, teiselt väljakult näitab pilti statsionaarne kaamera ilma kommentaarideta. Tavapäraselt on võimalik valida tavalise ja HD-formaadis pildi vahel ning ülekanne töötab ka mobiilseadmetes.

Turniiri eelvaade:

Eesti esireket Raul Must läheb täna vastamisi kvalifikatsioonist põhiturniirile pääsenud venelaseStepan Jaroslavceviga. Nende mäng algab kell 12.25. Must on kodupubliku ees toimuvale võistlusele seadnud kõrge eesmärgi – võtta turniiri võit!

Naisüksikmängus alustavad põhiturniiritabelis kaks eestlannat – Laura Vana (BWF 155.) ja Karoliine Hõim (BWF. 185). Vana esimene vastane on venelanna Jevgenia Kosetskaja, nende kohtumine algab 14.30. Hõim kohtub kuuendana asetatud Hollandi esindaja Soraya De Visch Eijbergeniga. Nende mängu saab näha kell 11.50.

Kvalifikatsioonist jõudis põhiturniirile ka Eesti noortemeister Kristin Kuuba, kes hindas edasipääsu kõrgelt, kuigi väga raskeid vastaseid tema sõnul polnud. Põhiturniiril on Kuuba esimeseks vastaseks Hollandi andekas noormängija Alida Chen. «Oleme Cheniga taseme poolest sarnased mängijad. Seepärast tuleb mul võidu saavutamiseks rohkem oma mängu peale suruda ja ise rünnates aktiivsem pool olla,» rääkis Kuuba, kelle mäng Cheniga algab täna kell 14.20.

Kuuba potentsiaali näitab see, et ta on ainsa eestlasena valitud Euroopa Sulgpalliliidu (BE) tulevikutähtede projekti, mille treeninglaager toimub neil päevil Tallinnas.BE poolt käivitatud  Future Stars projekti eesmärk on toetada Euroopa andekaid noormängijaid nende liikumisel noorteklassist täiskasvanute klassi. «Future Stars projektis osalemine on andnud mulle võimaluse saada erinevaid nõuandeid ja seeläbi mitmekülgsemalt oma mängu arendada,» selgitas Kuuba.

Paarismängudes võitsid ja pääsesid põhiturniirile meespaarismängus Karl Kivinurm – Vahur Lukin ja segapaarismängus Sale-Liis Teesalu – Rainer Kaljumäe.

Põhiturniiri mängud peetakse 10. jaanuaril algusega kell 9.00. Laupäeval, 11. jaanuaril kell 10.00 – 14.00 mängitakse veerandfinaalid ja kell 16.30 – 20.00 poolfinaalid. Pühapäeval, 12. jaanuaril toimuvad kõikide mänguliikide finaalid, mis algavad kell 10.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles