Veerpalu kaitsja: WADA vassib

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Kõks
Sulev Kõks Foto: Kristjan Teedema

Kohtuprotsessis Veerpalu kaitsemeeskonna juhina tegutsenud Sulev Kõks oli uute piirmäärade kehtestamisest üllatunud, pidades nende avaldamist WADA meelevaldseks teoks, millel pole vähimatki teaduslikku alust. «Nii lihtsalt ei saa need asjad kindlasti käia,» lausus ta. «Piirmäärade leidmiseks tuleks testida 30 000 inimest, Veerpalu kohtuprotsessi ajaks oli testi proovitud 1000 inimese peal. Ma arvan, et uute arvude avaldamisega WADA lihtsalt vassib.»

Kõksi sõnul pole ta valmis Veerpalu puhtuse nimel uuesti võitlusesse astuma, kuna selleks puudub tema hinnangul vähimgi vajadus. «Andruse suhtes ei muuda see nagunii midagi. Kohus mõistis ta õigeks ja uuesti ei saa seda asja enam arutada,» märkis ta. «Kui WADA määrab niimoodi piirmäärasid, siis viitab see nende moraalse palge puudumisele. Andrust see ei puuduta!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles