Arbet: palga sain kätte, aga minuteid nappis

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Arbet (palliga) naaseb Kalev/Cramo ridadesse.
Gregor Arbet (palliga) naaseb Kalev/Cramo ridadesse. Foto: Raigo Pajula

Kreeta saarel näitas eile termomeeter 15 soojapügalat. Eesti korvpallikoondise raudvara Gregor Arbeti jaoks oli see viimaseid päevi Eesti mõistes kevadist soojust nautida – leping sealse korvpalliklubiga oli juba lõpetatud ning 31-aastane mees ootas lennupileteid, et naasta kodusesse Eestisse. Siin ootavad teda hoopis 15 külmapügalat, lumevaip ja pikaaegne koduklubi Kalev/Cramo.

«Mind ootab ees harjumatult tihe mängukalender. Kalev peab kahe nädalaga sama palju kohtumisi kui siin Kreekas peetakse kahe kuuga,» märkis Arbet. «Võib-olla pole ma mänguliselt kohe kõige paremas vormis, kuid füüsiline seisund on hea. Mänguminuteid sain siin vähe, kuid trenni olen teinud korralikult.»

Arbet ei osanud ütelda, millal tal küpses plaan otsida endale uus mängupaik, lahkumismõtete taga oli aga just napp mänguaeg. AGORi särgis jõudis ta Kreeka meistriliigas pidada 15 kohtumist, mille jooksul pääses väljakule keskmiselt 10,8 minutiks.

«Vestlesin sellel teemal korduvalt peatreeneriga ja ta lubas, et asjad muutuvad. Tegelikult ei muutunud aga midagi,» nentis Arbet ja lisas, et väheste mänguminutite põhjust ei osanud peatreener talle selgitada. «Tundsin, et tahan rohkem mängida, seepärast hakkasingi otsima muid võimalusi.»

Arbeti sõnul vestles ta sel teemal tihti ka oma agendiga, kes hakkaski aktiivselt uut mängupaika otsima. Mõned variandid tekkisid, kuid eestlane otsustas nendest loobuda ja võtta vastu Kalevi pakkumise. «Ma ei soovinud lühiajalist lepingut. Kalev tegi aga pakkumise hooaja lõpuni,» selgitas ta oma valiku tagamaid.

Samal ajal kui Arbet tundis kaunil Kreeta saarel elades mängunälga, otsis Kalev endale sobivat mängijat väikese ääre kohale. Armands Škele lahkumise järel polnud viimaste aastate Eesti esiklubi talle väärikat asendust leidnud. Muude otsingute kõrvalt võeti mõned korrad ühendust ka Arbetiga, kuid too oli esialgu kõhklev.

Ilmselt polnud ka AGOR Arbeti loobumisest huvitatud, kuniks hiljuti hangiti meeskonda serblane Luka Drca. Pärast seda polnud Arbeti lahkumisele takistusi. Ta saab Kreekast rahuliku südamega lahkuda, kuna kokkulepitud palgaraha on kantud tema arvele.

«Kreekas on paljudel klubidel palgamaksmisega probleeme, kuid minu senisel koduklubil on selles mõttes hea maine. See oli ka põhjus, miks julgesin sügisel nendega lepingu sõlmida,» tõdes Arbet. «Kui meil läks mänguliselt kehvasti, tekkisid ka palga maksmisel viivitused, kuid nüüdseks on kõik korras.»

Tänasele Kalevi ja Tartu Rocki vahelisele Eesti meistriliiga kohtumisele pole Arbetit veel oodata. Peatreener Alar Varraku sõnul poleks ta ilmselt suurt mänguaega saanud ka selleks ajaks kohale jõudes. Edaspidi arvestab ta aga Arbeti kui ühe põhimehega. Tõsi, leping polnud eile õhtuks veel sõlmitud, kuid mängumehe sõnul on kokkulepe kindel ja ühegi teise klubi poole ta ei vaata.  

«Tahtsime teda juba pikka aega, kuid ületulek polnud nii lihtne. Kahju, et see kõik võttis nii kaua aega,» lausus Varrak ja lisas, et kogenud mängija tulekuga on meeskonnal juures oluline käik. Samas ei osanud ta ütelda, kas see tähendab ka mõne mängija lahkumist. «Me pole veel ülemustega seda arutanud. Kui meil pole rahaliselt otsest vajadust kedagi ära saata, võiks kõik praegused mängijad jääda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles