Eesti Antidoping: uued kasvuhormooni piirväärtused ei ole veel ametlikult kinnitatud

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu on endiselt heas vormis ja võitis oma vanuseklassis esikoha.
Andrus Veerpalu on endiselt heas vormis ja võitis oma vanuseklassis esikoha. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sihtasutuse Eesti Antidoping nõukogu arutas esmaspäeva pärastlõunal toimunud koosolekul kasvuhormooni testi uute piirväärtuste kasutuselevõtuga kaasnevaid õiguslikke aluseid ning pidas vajalikuks Andrus Veerpalu juhtumi teemal kõik võimalikud otsused edasi lükata, kuni uued piirväärtused on lõplikult kinnitatud ning WADA ja FIS on esitanud oma ametlikud seisukohad.

SA Eesti Antidopingu nõukogu esinaise dr. Eve Undi sõnul on meedias viimastel päevadel levinud ennatlikku infot ja järeldusi uute kasvuhormooni piirväärtuste kasutuselevõtu ja Veerpalu juhtumi käsitlemisega seoses. «Tegelik seis on selline, et uued piirmäärad ei ole veel ametlikult kinnitatud - eelnevalt on nõutav vastava artikli aktsepteerimine rahvusvahelises eelretsenseeritavas teadusajakirjas. Seejärel saavad WADA ja testi tellija FIS võtta ametliku seisukoha Veerpalu juhtumi taasavamise või mitteavamise kohta. Kui nad otsustavad juhtumit mitte avada, aktsepteerib ka Eesti Antidoping seda otsust,» ütles dr. Unt.

 Nõukogu esinaine dr. Unt märkis, et SA Eesti Antidopingul ei ole selles protsessis õiguslikku rolli. «Juhtumi taasavamise õigus on ainult WADA-l ja proovide tellijal, kelleks Veerpalu juhtumis oli FIS, mitte SA Eesti Antidoping.  Seetõttu on ennatlikud ka meedias avaldatud väited, justkui edastaksime mingeid materjale uurimiseks EOK distsiplinaarkolleegiumile või prokuratuurile. Kui WADA ja FIS vastupidiselt seni avaldatud mitteametlikule infole siiski otsustavad juhtumi taasavada, juhiksid ikkagi nemad seda protsessi.»

Koosolekust võtsid osa Sihtasutuse Eesti Antidoping nõukogu esinaine Eve Unt, nõukogu liikmed Kristjan Port, Neinar Seli ja Tõnu Seil ning EOK esindajana Siim Sukles ja distsiplinaarkolleegiumi esimees Margus Mugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles