Šmigun-Vähi: ROK levitab informatsiooni, millel ei ole kindlat tõepõhja

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi Torinos võidetud olümpiakuldadega.
Kristina Šmigun-Vähi Torinos võidetud olümpiakuldadega. Foto: Peeter Langovits

Kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi selgitas vastuseks täna Vene meedia vahendusel lahvatanud süüdistustele dopingutarvitamise kohta, et kaks kuud tagasi sai ta teate: tema Torino olümpiamängudel antud proovides leidub väidetavalt molekule, mille põhjal on tuletatud kahtlustus keelatud aine kasutamisest. Samas kinnitati Šmigunile, et tema A-proovist keelatud aineid ei leitud.

Šmigun-Vähi tegi täna esmalt sellel teemal avaliku pöördumise ja õhtul oli kahekordne olümpiavõitja ka ETV Spordiuudiste otse-eetris, kus ta kinnitas, et ta ei ole karjääri jooksul kordagi dopingut tarvitanud.

«Ma ei ole terve oma karjääri jooksul tarvitanud keelatud aineid. Kõige kahetusvääsem on see, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee levitab informatsiooni, millel ei ole B-proovi näol kindlat tõepõhja,» rääkis Šmigun-Vähi ETV Spordisaates.

«Kurb hetk tuleb hinge, kuna 2002. aastal oli samasugune juhtum. Kurb on tõdeda, et täna olen samasuguses olukorras,» sõnas Šmigun-Vähi, kes lisas, et kuna kogu protsess toimub praegu Šveitsis, siis teda abistab seal ka kohalik advokaat, kes soovitas tal avalikkuse ees üldse mitte esineda.

«Ma ei pea end jaanalinnu kombel ära peitma,» teatas kahekordne olümpiavõitja, kes kinnitas saates mitmel korral, et ta ei ole kunagi dopingut tarvitanud ja seetõttu on ta läbinud ka valedetektori testi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles