Norra meedia: Bjørgen võib Šmigun-Vähi olümpiakulla endale saada

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Bjørgen.
Marit Bjørgen. Foto: SCANPIX

Norra meediaväljaanne Adressavisen kirjutab, et tänaste sündmuste valguses võib nende suusaäss Marit Bjørgen saada lähiajal kaela veel ühe olümpiakulla. Bjørgen teenis 2006. aasta Torino olümpiamängudel naiste 10 km klassikasõidus Kristina Šmigun-Vähi järel mäletatavasti hõbemedali.

Vene portaal Ves Sport avaldas eile õhtul artikli, milles väidetakse, et ühe või kahe Eesti murdmaasuusataja dopinguproov Torino olümpialt on kordusproovis andnud positiivse näidu. Täna õhtul teatas Torino kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi, et tema Torino olümpiamängudel antud proovides leidub väidetavalt molekule, mille põhjal on tuletatud kahtlustus keelatud aine kasutamisest. Samas kinnitati Šmigunile, et tema A-proovist keelatud aineid ei leitud.

«Šmigun-Vähi võitis 10 km sõidus Marit Bjørgeni ja Hilde Gjermundshaug Pederseni ees kuldmedali. Juhul, kui Venemaalt tulnud informatsioon osutub tõeseks, võib Bjørgen juba enne Sotši OMi saada kaela ühe kuldmedali,» kirjutatakse Adressaviseni veergudel.

«Ma ei kommenteeri, kuna kõik põhineb kuulujuttudel. Peame vaatama, mida elu toob. Siiski ei ole posti teel tore medaleid saada,» rääkis Norra koondise treener Vidar Løfshus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles