Kevin Korjuse karjäär jätkub Le Mansi sarjas

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Liis Treimann

Eesti vormelipiloot Kevin Korjus jätkab oma karjääri sportautode Euroopa Le Mansi kestvussõidu sarjas (ELMS).

Veebikülg Motosport.com avaldas uue hooaja eel nimekirja sõitjatest ning erinevatest sarjadest. Lehe andmetel on Korjus startimas ELMS sarjas ning eestlane hakkab sõitma GTC-klassi McLareniga. Motosport.comi andmetel on Art Grand Prix värvides kihutava Korjuse võistlusnumbriks 99.

Eestlase tiimikaaslaseks on mehhiklane Ricardo Gonzalez,  kes võitis 2011. aastal LMPC klassis American Le Mansi sarja ning mullu LMP2 klassis koos Martin Plowmaniga maineka Le Mansi 24 tunni sõidu. Üldarvestuses lõpetati kõrge seitsmenda kohaga. GTC klassis sõidab kokku 16 masinat: 11 Ferrarit, kaks McLarenit, Audi, Porsche ja BMW.

Nimekaima sõitjana teeb selles klassis kaasa endine vormel-1 sõitja Jan Magnussen. 25 korda vormel-1 sarjas startinud taanlane on osalenud alates 1999. aastast Le Mansi 24 tunni sõidul ning selle oma klassis neli korda võitnud, tema poeg Kevin Magnussen sõlmis aga tänavuseks hooajaks lepingu McLareni vormel-1 võistkonnaga. Samuti on üheks Korjuse otseseks konkurendiks 1998. aasta Le Mansi 24 tunni sõidu võitja Stephane Ortelli, kes sõidab SMP Racingu Ferraril.

ELMS-i sarja kõige prestiižsem klass on LMP2, järgneb LM GTE ja seejärel GTC. LMP2-klassis teeb kaasa näiteks üheksakordse autoralli maailmameistri Sebastien Loebi võistkond, nende auto rooli keerab selles sarjas austerlane Andreas Zuber. Samas klassis võistleb NewBloodi tiimis teine austerlane Christian Klien, kes on osalenud 51 vormel-1 sarja etapil.

LM GTE klassi osalejate seas on huvitavaim nimi Fabien Barthez - tänaseks 42-aastane prantslane oli kuni 2007. aastani tippjalgpallur, mängides muuhulgas Marseille, AS Monaco ja Manchester Unitedi ridades.

ELMS-sarjas sõidetakse viis etappi, iga sõidu pikkus on neli tundi. Meeskonda kuulub kaks või kolm sõitjat. Hooaega alustatakse 19. aprillil Silverstone'i ringrajal, järgnevad etapid Itaalias Imolas, Austrias Red Bull Ringil ja Prantsusmaal Paul Ricardi ringrajal. Hooaeg lõpeb 19. oktoobril Portugalis Estorilis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles