Ajavahega kohanev Niit: hoki hoiab mind päeval ärkvel

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna tehti Tartu Ülikooli spordihoones algust talviste Eesti meistrivõistlustega kergejõustikus. Avapäeval olid teiste seas stardis ka Sopoti sise-MMiks valmistuvad Marek Niit ja Anna Iljuštšenko. Meeste teivashüppes võidutses Veiko Kriisk.
Täna tehti Tartu Ülikooli spordihoones algust talviste Eesti meistrivõistlustega kergejõustikus. Avapäeval olid teiste seas stardis ka Sopoti sise-MMiks valmistuvad Marek Niit ja Anna Iljuštšenko. Meeste teivashüppes võidutses Veiko Kriisk. Foto: Margus Ansu

Tartus toimuvatel talvistel Eesti meistrivõistustel kergejõustikus meeste 400 m jooksu võitis Marek Niit, kelle ajaks mõõdeti aga tagasihoidlik 48,44. Teisipäeval USAst saabunud Niit harjub veel suure ajavahega, kuid märtsis toimuvaks sise-MMiks loodab ta taas heas löögihoos olla. Hetkel püsib Niit päeval ärkvel tänu põnevale olümpia hokiprogrammile.

«Jalad on reisist rasked. Mulle langeb pikal reisil kohe eriliselt raskus jalgadesse,» arutles Niit, kelle sõnul võitlevad sarnase probleemiga ka teised erinevate kontinentide vahel reisivad sportlased. «Kurb, kui alati Euroopasse jõudes kaks sekundit aeglasemaks muutun.»

Vorm on Niidul tegelikult hea. Äsja jooksis ta ookeani taga 200 m Eesti siserekordiks 20,63. Treeningud on ka 400 meetris häid aegu lubanud. Euroopasse reisimise probleemile aga lahendust ei paista kuskilt tulevat. Õnneks jõudis Niit seekord kohale juba piisavalt vara ning 7. märtsil algavaks MMiks peaks kõigi eelduste kohaselt enesetunne tunduvalt parem olema.

«Eks see tänane tulemus ikka pettumus oli. 47 sekundi sisse oleks tahtnud kindlasti joosta,» arutles ta. «Hetkel on mul veel unehäired. Päeval kella 3-4 ajal tuleb tukk peale. Eile hoidsid põnevad jäähoki poolfinaalid mind õnneks üleval.»

Suur eesmärk on pääseda MMil esimesest ringist edasi. «Tahan kogeda, mis tunne on hea olekuga tiitlivõistluste teises ringis joosta,» arultes Niit, kes lõpuks ütles välja ka MMi eesmärgi. «46,00 tagasi!» Kergejõustikuliidu saavutusspordi juht Marko Aleksejev hõiskas kõrvalt: «Just seda ma tahangi kuulda!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles