Tänak: kõrgmäestiku hõre õhk kärbib mootori võimsust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänaku auto Mehhiko ralli eel.
Ott Tänaku auto Mehhiko ralli eel. Foto: Erakogu

Neljapäeval stardib Guanajuato tänavatel sõidetava kilomeetri pikkuse publikukatsega selle hooaja kolmas autoralli MM-etapp Mehhiko ralli. Tegu on selle hooaja esimese kruusaralliga ja Ott Tänaku ning Raigo Mõlderi jaoks on Mehhiko ralli hooaja esimene WRC 2 sarja etapp.

Esmaspäeval tegid nad Mehhikos ralli eelse testi, et saada esmamulje Ford Fiesta R5 autost, millega nad Drive DMACK meeskonna ridades seal stardivad. Mehhikos ootab võistlejaid ees kuum ilm, katsed merepinnast kõvasti kõrgemal hõredas õhus ja mitu üle 50 kilomeetri pikkust katset. Tänak jäi testiga rahule, lisades, et kindlasti proovitakse veel ralli käigus erinevaid seadistusi. 

«Tegime esmaspäeval 40-kilomeetrise testi, autoga harjumine võtab aega, eriti siin Mehhikos. Vahe on WRC-autoga suur ja eriti siin, kus kõrgmäestiku hõre õhk kärbib mootori võimsust. Õnneks on meil pikk ralli ees ja kindlasti tahame ralli jooksul üht-teist veel seadistuse juures proovida. Hetkel aga usun, et meil on auto heas vormis alustamaks rallit. DMACK rehvid toimisid hästi ja nende taha ei tohiks küll midagi jääda. Teisipäeval ja kolmapäeval on rajaga tutvumine ja siis näeme ära ka selle, mis olukord katsetel on,» rääkis Tänak pärast esmaspäevast testi Mehhikos.

Kokku sõidetakse tänavu Mehhikos 22 katset kogupikkusega 399,93 kilomeetrit. Ralli keskus paikneb Leonis. Ralli algab neljapäeval, kui 6. märtsil sõidetakse Guanajuato linna tänavatel kilomeetrine katse.

Järgnevatel päevadel on korraldajatel sõitjatele igaks päevaks vähemalt üks väga pikk katse valmis pandud. Reedel läbitakse kahel korral 44,03 kilomeetrine El Chcolate katse, laupäeval 53,96 kilomeetrine Otatesi ja 43,06 kilomeetrine Otatitose katse. Kirsiks tordi peal on pühapäeval, 9. märtsil sõidetav 55,92 kilomeetrine Guanajuatito katse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles