Kaks Ukraina meeskonda tahavad Krimmi rahvahääletuse järel liituda Venemaa liigaga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed Krimmi poolsaare elanikud.
Venemeelsed Krimmi poolsaare elanikud. Foto: AFP / Scanpix

Seni Ukraina jalgpalliliigas mänginud Simferopoli Tavria ja Sevastopoli klubid on pärast Krimmi poolsaarel toimunud rahvahääletust esitanud maailma jalgpalliliitudele palve, et ühineda Venemaa kõrgliigaga.

Pühapäeval Krimmi poolsaarel toimunud rahvahääletusel otsustasid seni Ukraina koosseisu kuulunud Krimmi elanikud, et soovivad liituda Venemaaga. Kuigi lääneriigid on üksmeelselt kuulutanud, et rahvahääletus polnud legitiimne, ei ole see takistanud Venemaa esindajaid kuulutamast, et Krimm kuulub nende koosseisu.

Nüüdseks on otsustanud oma toetust sellisele asjade käigule näidata ka kaks Ukraina jalgpalliklubi, mis Krimmi poolsaarel asuvad. Nimelt on nii Simferopoli Tavria kui Sevastopoli meeskonnad esitanud Euroopa Jalgpalliliidule (UEFA) ja Rahvusvahelisele Jalgpalliliidule (FIFA) palve, et nad saaksid senise Ukraina kõrgliiga asemel mängima asuda Venemaa tippliigas.

«Tegeleme hetkel UEFAle, FIFAle ja Ukraina Jalgpalliliidule saadetava seletuskirjaga,» kommeneteris Sevastpoli klubi president Aleksander Krasilnikov ühele Venemaa väljaandele.

Venemaa Jalgpalliliiduga pole kummagi Ukraina meeskonna esindajad veel ühendust võtnud, sest ootavad enda sõnul poliitiliste otsuste langetamise lõppu. «Me ei ole Venemaa Jalgpalliliidult saanud mingisuguseid pakkumisi seni,» rääkis Tavria klubi spordidirektor Aleksander Bojõtsan.

Ukraina Jalgpalliliit kommenteeris olukorda ametlikus teadaandes, milles lubati tekkinud olukord üle vaadata.

Märksõnad

Tagasi üles