Ukraina loobus ise tuleva aasta korvpalli EMi korraldamisest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Peeter Kümmel

Ukraina korvpaliliit teatas, et loobub seoses riigis valitseva olukorraga 2015. aasta korvpalli EMi korraldamisest.

«Ma ei kujuta ette, kuidas oleks võimalik niivõrd keerulistes poliitilistes ja majanduslikes oludes EM-finaalturniiriks valmistuda,» sõnas korralduskomitee kõneisik Markijan Lubkivski kodumaisele meediale. Samas kinnitas ta, et Ukraina püüab endale saada 2017. aasta finaalturniiri korraldusõigust.

«Peamine ja kõige olulisem probleem on Venemaa agressioon Ukraina suhtes, mis on tekitanud riigis ebastabiilsuse ja ohustab Ukraina kagupiirkonna turvalisust. Teiseks on ilmselge, et meie riik ei saa praeguses seisus võimaldada erainvestoritel mängupaiku ehitada või panustada nendesse ettevalmistustesse, mille eest me vastutame. Lisaks leiab korralduskomitee, et meil napib aega,» sõnas Lubkivski.

2015. aasta turniiri korraldamisest on teiste seas huvitatud ka kolme riigi ühisprojekti kavandavad Eesti, Läti ja Leedu.

Lisaks Eesti koondisele on 2015. aasta EMile pääsu juba kindlustanud mulluse EMi esimesed seitse ehk Prantsusmaa, Leedu, Hispaania, Horvaatia, Sloveenia, Ukraina ja Serbia ning vabapääsme saanud Soome, Kreeka ja Türgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles