Klassivõidu võtnud Pärn: valisime pika maa taktika ja see töötas

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn Portugalis.
Sander Pärn Portugalis. Foto: Timo Anis

Portugali MM-rallil Drive DMACK Fiesta Trophy arvestuse esimesel etapil osalenud Sander Pärn võitis klassivõidu ja ütles, et sai head nõu Kuldar Sikult, ning kiitis oma kaardilugejat James Morganit.

«Esimesel katsel olin aeglane, legend polnud päris see mis oleks pidanud olema ja pisut segas keskendumist ka ootamatu liidrikohale tõusmine. Enne kahte viimast katset tuli minu juurde Kuldar Sikk, kes on siin Oleksii Kikireshko kaardilugeja. Nimelt ta startis täna kaks autot enne meid. Kuldar, kes mind on mu karjääri vältel palju aidanud, innustas mind pingutama ja andis head nõu,» rääkis Pärn.

Eestlase peamiseks konkurendiks oli britt Tom Cave, keda Pärn edestas lõpuks 20,8 sekundig

«Teise katsega suutsime tempot tõsta ja Cave'ist taas mööduda ning ka viimasel säilitasime külma pead ja head kiirust. Väga hea meel, et saime siit sarja maksimumpunktid, selle pealt on hea edasi minna järgmistele etappidele Poola ja Soome, kus usun, et näitame ka head kiirust. Valisime siin sellise pika maa taktika ja see töötas. James'iga sujus koostöö suurepäraselt, tänud nii talle kui ka meie Ford Fiesta R2 autod ette valmistanud M-Sport meeskonnale ja DMACK rehvitootjale. Veel on hea märkida, et Portugalis oli stardis omaaegne Aava-Sikk rallitiim peaaegu täiskoosseisus, lisaks mulle veel Karl Kruuda ja Martin Kangur ning meie juhendaja Kuldar Sikk. Puudu oli vaid Urmo Aava,» rääkis Pärn peale võidukat Portugali MM-rallit.

Sander Pärn ja James Morgan on nüüd Drive DMACK Fiesta Trophy sarja liidrid, sarja järgmine etapp sõidetakse juuni lõpus Poola MM-etapi raames. Kuna arvesse lähevad kõik viis etappi, siis on Pärnale ja Morganile hooaja esimeselt etapilt saadud maksimumpunktid väga suure tähtsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles