Gross: Tänak ei kavatse kaardilugejat vahetada

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak kihutamas Portugalis WRC-autoga.
Ott Tänak kihutamas Portugalis WRC-autoga. Foto: AP/Scanpix

Portugali MM-rallil avarii teinud ning seejärel katkestama pidanud Ott Tänak ja Raigo Mõlder stardivad Sardiinia MM-rallil esialgu plaanitud WRC-masina asemel R5-autoga. Kuna Tänakule oli hooaja eel lubatud WRC-autoga kolm rallit, sõidab ta allesjäänud ühe võistluse tippkonkurentsis ilmselt hooaja lõpus.

Tänaku suurimate toetajate ringi kuuluva ärimehe Oleg Grossi sõnul pole asjad veel lõplikult otsustatud, kuid kõik osalised on seda meelt, et Tänakule ja Mõlderile on õppimise eesmärgil kasulikum sõita aeglasema masinaga.

«Mina olin kohe sellel arvamusel, et alguses tuleks harjuda R5-autoga ja WRC-masinaga sõita hiljem,» rääkis Gross. «Raigole on vaja aega, et kohaneda tipprallidel valitseva taseme ja sõidurütmiga.»

Hispaania uudisteportaali motorpasionf1.com andmetel on sama meelt ka Tänaku mentor Markko Märtin, M-Spordi boss Malcolm Wilson ning ka Tänak ise. Kaardilugeja ja sõitja koostöö parandamiseks olevat see parim võimalus.

Kuigi Mõlder on MM-tasemel sõitnud vaid kolm rallit, nähakse temas tulevikus suurt potentsiaali. «Sellist varianti, et Raigo asemel võetakse kaardilugejaks keegi teine, praegu pole,» kinnitas Gross. «Tegemist on väga andeka ja tööka mehega, kes ka Portugalis istus öösiti üleval ja tegeles järgmiseks päevaks valmistumisega. MM-rallidega harjumiseks on tal vaja lihtsalt rohkem sõita ja Ott peab samas sättima oma tempot vastavalt kaardilugeja võimetele.»

Just ebakõla Tänaku ja Mõlderi vahel viis Portugalis avariiga lõppenud eksimuseni. Teelt väljasõit sai eestlastele saatuslikuks ka Mehhiko rallil. Samas lõpetasid nad hooaja esimese kihutamise Rootsis kõrge, viienda kohaga.

Tagasi üles