Šmigun-Vähi läks Torino OMi dopinguprooviga kohtusse

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi.
Kristina Šmigun-Vähi. Foto: Liis Treimann

Kristina Šmigun-Vähi on väidetavalt vaidlustanud Torino olümpiamängudel võetud A-proovi avamise ning andnud asja spordikohtusse. Seetõttu pole ka avatud B-proovi.

Sotši olümpiamängude eel selgus, et Šmigun-Vähi Torinos võetud proovis leidus aine molekule, mida seal poleks tohtinud olla. Kuu hiljem avaldas Saksamaa telekanal uudise, et tegu olevat anaboolse steroidiga ehk siis kahekordseks olümpiavõitjaks tulnud Šmigun-Vähi andis politiivse dopinguproovi. 

B-proovi avamine viibis. Eesti olümpiakomitee presidendi Neinar Seli kinnitusel oli põhjus selles, et A-proovi avamine kaevati spordikohtusse: «Testimisel olevat tehtud protseduurilisi vigu ja A-proovi avamisel ei käitutud korrektselt.»

Šmigun-Vähi esindaja, abikaasa Kristjan Vähi ERRi uudistele täiendavat infot ei jaganud.

Eesti Antidopingu nõukogu liige Kristjan Port sõnas, et kuulis Šmigun-Vähi proovi vaidlustamisest reedel. «Probleem pole testi analüütikas, vaid tegu on juriidilise malemänguga, kui vaadata, et ta on palganud välismaalt kaitsjateks juriste ja õiguseksperte,» rääkis Port Postimehele, kuid lisas, et kui juriidiliselt saadakse ka õigus, siis see ei tähenda veel dopingupuhtust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles