Rassismiskandaali sattunud Clippers jääb järjest sponsoritest ilma

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Los Angeles Clippersi endine omanik Donald Sterling.
Los Angeles Clippersi endine omanik Donald Sterling. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA on oma sponsoritest ilma jäämas Los Angeles Clippersi meeskond, kelle omanik Donald Sterling sattus viimastel päevadel oma kummaliste ütlustega rassismiskandaali.

NBA mustanahalisi mängijaid solvanud Sterling on hetkel liiga ametnike poolt uurimise all ning NBA esindajate sõnul tehakse otsus ja avalik pöördumine seoses asjade edasise käiguga tänase päeva jooksul.

Seni on aga Clippers hakanud ilma jääma oma sponsoritest, sest mitmed toetajad on teatanud, et peatavad oma osaluse klubi rahastamisel. Esimesena teatas oma loobumisest autofirma CarMax, kellele järgnesid Virgin America, State Farm, Kia Motors America, muusiku Puff Diddy's veebränd AQUAHydrate, Red Bull ja Yokohama Tire.

Suurem osa sponsoreid on teatanud, et nad on oma toetuse ajutiselt peatanud, kuni liiga selgitab, millised sanktsioonid Sterlingule rakendatakse. Kui NBA peaks otsustama, et Sterling jääb Clippersi etteotsa, võivad sponsorid ajutise rahastamise peatamise muuta lõplikuks.

Clippersi pikaajaline omanik sattus skandaali möödunud nädala lõpul, kui ajakirjandusse lekkis helisalvestis, kus Sterling palub oma tüdruksõbral V. Stivianol klubi mängudele mitte tuua mustanahalisi pealtvaatajaid. «Miks sa pead vähemustega koos fotodele jääma?» kommenteeris Sterling oma tüdruksõbra Instagrami postitatud fotot, kus neiu oli peal koos legendaarse Magic Johnsoniga. «Ära too teda minu mängudele, okei?» lisas Sterling telefonivestluses. Kogu salvestis oli ligi 10 minutit pikk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles