Tänak Argentina ralli eel: hea, et tehnilised vead testil välja tulid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak DMACKi autos.
Ott Tänak DMACKi autos. Foto: Andre Lavadinho

Autoralli maailmameistrivõistluste sari on Portugali MM-ralli järel jõudnud selleks nädalavahetuseks Argentinasse. Argentina ralli on olnud autoralli MM-sarjas alates 1980. aastast ja selle aja jooksul vaid kahel korral jäänud WRC kalendrist välja. Ott Tänakule ja Raigo Mõlderile on Argentina selle hooaja teiseks WRC2 sarja etapiks Drive DMACK meeskonna Ford Fiesta R5 autoga.

Esmaspäeval tegi Drive DMACK meeskond ralli eelse testi, kus Tänakul oli eesmärgiks proovida erinevaid seadeid kruusal. «Testi käigus oli meil eesmärgiks proovida erinevaid asju, kuna oleme R5 autoga sõitnud vaid ühe sõidu kruusal ja testi pole kruusal teinud. Päris plaani kohaselt kahjuks asjad ei läinud, kuna tehnika vedas väheke alt. Siiski saime enne seda sõita 40 kilomeetrit ja ideid, kuidas rallit alustada. Teisalt on hea, et need tehnilised vead testil välja tulid,» rääkis Tänak pärast testi.

Ralli keskus asub Argentina suuruselt teise linna Cordoba lähistel Carloz Paz'is, kus sõidetakse neljapäeval ralli esimene, 6,04 km pikkune publikukatse. Neljapäevase publikukatse algus on Eesti aja järgi kell 22.00. Järgneval kolmel päeval ootavad sõitjaid ees põnevad ja samas paljunõudvad katsed. Veetakistused, hüpped, kiired ja laiad ning kitsamad ja aegalsemad osad, seda kõike Argentina ralli katsed pakuvad. Reedel ja laupäeval on kavas pikad katsed, pikim neist reedel kaks korda läbitav 51,88 kilomeetrine Ascochinga katse.

«Argentina teed on alati olnud keerulised ja autole rasked. Meie plaan on hakata vaikselt liikuma, siis juba vaadata, mis võimalused meil on. Kindlasti saab see olema keeruline võistlus,» ütles Tänak.

Kokku sõidetakse 8.-11. mail toimuval Argentina rallil 14 kiiruskatset kogupikkusega 405,10 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles