Postimehe otsepilt: Flora alistas Narva Transi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Täna kohtusid Narva Kreenholmi staadionil jalgpalli Premium liiga 12. vooru kohtumises Narva Trans ja Tallinna FC Flora. Flora võttis 1:0, kohtumise ainsa värava lõi 83. minutil Sander Post.

Postimees vahendas mängu otsepildis, mis on ka järelvaadatav.

Tabelijuhina jätkab Nõmme Kalju, kes alistas 3:0 Tallinna Kalevi. Sillamäe Kalev oli 3:1 parem Paidest, Jõhvi Lokomotiiv ja Tartu Tammeka tegid 2:2 viigi.

Mängu eel:

Liigatabelis enne mängu kolmandal kohal olev Flora teab, et ei saa eksimusi lubada, sest liidrikohal olev Nõmme Kalju on võitnud järjest kuus mängu ning on tabelis neist kahe punkti kaugusel. Eile 12. vooru avamängus 4:0 Infonetist jagu saanud Levadia jääb Kaljust maha ühe punktiga. Üle õla ei pea florakad kaugele vaatama, et seal konkurente näha – FC Infonet on kogunud vaid punkti vähem.

Viimati võitis Flora koduplatsil 5:1 Tallinna Kalevit ja Narva Trans jäi võõrsil 0:4 alla FC Infonetile. Flora ja Transi 7. vooru kohtumine lõppes Flora 1:0 võiduga – värava lõi tolles mängus Taavi Rähn.

Narva Trans on liiga seitsmes meeskond, olles kogunud kaheksa punkti. Tabeli alumise poole võistkondadest on nad selgelt kõige parema kaitsemänguga – seni on sisse lastud 13 väravat, mis on võrreldav ka tabeli esimese poole võistkondadega. Näiteks Flora on seni lasknud lüüa endale 10 ja Infonet 11 väravat. Ise on löödud aga vaid 8 väravat ning viimases seitsmes mängus on Trans väravani jõudnud ainult korra.

Transi peatreener Valeri Bondarenko: «Meie jaoks on väga tähtis saada tagasi usk oma jõusse. Meie võistkonna isikupäratu mäng oli üllatuseks, mida mitte keegi pole oodanud. Meie arvamusel peab võistkond platsile minnes mängima oma jõu piiridel ja näitama väärilist mängu. Kui mängija ei saa seda teha, peab ta tegelema oma elus teiste asjadega.»

Transi kaitsja Dmitri Ševjakov: «Meie juurde sõidab hea ja tugev võistkond, kes tahab meie käest võtta kolm punkti. Meie ülesanne seisneb selles, et mitte anda vastasele selleks võimalust.»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Narva mängu analüüsides on näha, et nad on kaitses väga tugevad ja individuaalselt osatakse väga hästi mängida. Tajutakse, kuidas tsoone katta ja kuidas minna pressingusse. On aru saada, miks nad nii vähe mänge on kaotanud. Mängitakse selles faasis hästi. Kui hoiad taga korras ja suudad ees mõne ära lüüa, siis on alati võimalik saada suurte käest punkte.»

Flora kapten Sander Post: «See tuleb samasugune mäng, kui oli Sillamäel. Ei tea, mis see ilm lubab ja kindlasti on raske väljak ning võitluslik mäng. Eks me peame oma kaitse korda saama nii, et meile ei lööda ja küll me ühe värava ikka lööme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles